Ana SayfaGüncelHDP Batman il binasına baskın: Eşbaşkanlar gözaltında

HDP Batman il binasına baskın: Eşbaşkanlar gözaltında

HABER MERKEZİ – HDP Batman il binasına baskın düzenleyen polisler, İl Eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay’ı gözaltına alındı. Polis baskınında bina içerisinde bulunan posterler ve dijital materyallere de el konuldu.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Batman il binasına polisler tarafından baskın düzenlendi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre polisler tarafından ablukaya alınan binada, HDP Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran ve avukatlar eşliğinde arama yapıldı.

Yaklaşık 2 saat süren aramanın ardından bina içerisinde bulunan posterler ve dijital materyallere el konulurken, İl Eşbaşkanları Ömer Kulpu ve Fatma Ablay da gözaltına alındı.

“Parti binamızı talan edildi”

Polis baskınına tepki gösteren partililer bir açıklama gerçekleştirildi.

Açıklamaya HDP’li vekiller Mehmet Rüştü Tiryaki, Nejdet İpekyüz ve Ayşe Acar Başaran da katıldı.

Açıklamada konuşan HDP Kadın Meclisi Sözcüsü Ayşe Acar Başaran, siyasi partilerin sadece Anayasa denetimde olduğunu ifade ederek, “Arama kararı çerçevesi belli olmasına rağmen parti binamızı talan edildi. Bilgisayar kasalarından kitaplara kadar her şeye el konuldu. İki eşbaşkanımız gözaltına alındı” dedi.

Siyasi partilere girilmemesi gerektiğini belirten Başaran, “AKP partimizi kriminalize etmeye çalışmaktadır. Batman’da yaşananlar bunun göstergesidir. Hukuk devletlerinde siyasi parti anayasasının denetimindedir. AKP siyaset yapılmasını istemiyor. Karşısında direnenleri polis ve zor gücü ile sindirmeye çalışıyor” diye belirtti.

Son olarak Başaran, “Eğer gücünüz varsa, bu halka ifade edebilecek söyleyeceğiniz tek bir sözünüz varsa buyurun ama bu düşüşünüzün resmidir. Yenilgiye bütün Türkiye’ye şahitlik edecek” sözleriyle baskına tepki gösterdi.

Öte yandan HDP, Twitter üzerinden yaptığı açıklamayla il binasına yapılan baskına tepki gösterdi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Canlı Blog | Dünya genelinde vaka sayısı altı milyona yaklaştı
Sonraki Haber
15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması