Ana SayfaGüncelHDP Cizre: Sizden ve arkanızdaki güçlerden korkmuyoruz

HDP Cizre: Sizden ve arkanızdaki güçlerden korkmuyoruz

HABER MERKEZİ – HDP Cizre İlçe Örgütü’nün bulunduğu binanın kapısının ateşe verilmesine tepki gösteren partililer, hiçbir saldırı karşısında geri adım atmayacaklarını vurguladı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde, HDP İlçe Örgütü’nün bulunduğu binanın kapısı dün gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişi tarafından ateşe verildi.

Kameralara da yansıyan görüntülerin ardından aralarında HDP Şırnak milletvekilleri Hasan Özgüneş ve Nuran İmir’in de bulunduğu çok sayıda partili, kundaklanan kapı önünde açıklama yaptı.

Kentteki yoğun güvenlik önlemlerine vurgu yapan Hasan Özgüneş, “Bu ilçede ya da özellikle Kürt illerinde bir kuş dahi uçsa gözden kaçması imkansızdır. Ama ne hikmetse 3’üncü kez ilçe binamız yakılmaya çalışılıyor. Failler ortada yok” dedi.

“Bu devlete karşı işlenen bir suç olsaydı 24 saat geçmeden failler bulunur, TV’ler paylaşırdı. Ne JİTEM’in verdiği tehditler, ne karanlık güçlerin bizlere yönelimleri ne de herhangi bir gücün faşizan yönelimi bizi mücadelemizden bir adım geri götürmeyecektir. Biz bu mücadeleyi daha çok örgütlenerek, daha fedakarca sürdüreceğiz.”

Vali, kaymakam ve emniyetteki yetkililerine seslenen Özgüneş, “Savcı bey, bunu açığa çıkarmazsanız bizim kanaatimiz ‘Birileri kollanıyordur’ anlamında olur. Elinizdeki hukuku, imkanlarınızı bu toplumun barışı, özgürlüğü ve eşitliği için kulanın. Hiçbir güç, zulüm, baskı, ölüm ve yakmayla demokratik zeminde yürüttüğümüz mücadelemizi frenleyemez. Kimse bu niyetle ne yatsın ne kalksın” ifadelerini kullandı.

‘Sizden ve arkanızdaki güçlerden korkmuyoruz’

Ardından konuşan Nuran İmir de “Botan mücadelenin merkezidir, direnişin merkezidir. Halkın içine nifak ve güvensizlik sokmaya çalışıyorlar. Ama unuttukları bir şey var. Cizîra Botan bugün mücadele anlamında asla diz çökmemiştir. Bundan sonrada asla diz çökmeyecektir. Biz dün buradaydık, bugün de buradayız yarın da burada olacağız” dedi.

Saldırgan ve arkasında duranlara, “Biz sizden ve arkanızdaki güçlerden korkmuyoruz” diye seslenen İmir, “Hukuki olarak mücadelemizi yürüteceğiz. Bizler oldukça bu kapı açık kalacaktır. HDP bayrağını tüm saldırılara karşı Botan’dan yükseltmeye devam edeceğiz. Botan halkı başı diktir, kimse bu halkın onurlu duruşunun önünde duramaz. Umut biziz” diye konuştu.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Grup Yorum'dan konser başvurusu
Sonraki Haber
'Salgın nedeniyle dünyada 86 milyon çocuk daha yoksulluğa itildi'