Ana SayfaCezaevleriHDP Hukuk Komisyonu: Dilgeş 14 gün boyunca tecritte kalacak

HDP Hukuk Komisyonu: Dilgeş 14 gün boyunca tecritte kalacak

HABER MERKEZİ – Annesiyle birlikte cezaevine gönderilen 3 buçuk yaşındaki Dilgeş’i cezaevinde ziyaret eden HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu, böbrek yetmezliği olan küçük çocuğun 14 gün boyunca tecrit altında karantinada kalacağını bildirdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 22 Mayıs’ta yapılan eş zamanlı baskınlarla çoğunluğu kadın hakları savunucusu ve siyasetçi 18 kişi gözaltına alınmıştı.

Ertesi gün 18 kişinin sevk edildiği Sulh Ceza Hakimliği’nce aralarında Rosa Kadın Derneği başkanı ve üyelerinin de bulunduğu 12 kişi tutuklanmıştı.

Tutuklanan isimlerden biri olan Bağlar Belediyesi Meclis üyesi Gönül Aslan, 3 buçuk yaşındaki oğlu Dilgeş ile birlikte cezaevine konulmuştu.

HDP heyeti tutuklananları ziyaret etti

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu’nun Dilgeş’i cezaevinde ziyaret ettiği bildirildi.

Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Eş Sözcüsü Ümit Dede ile komisyon üyesi Avukat Mehmet Öner, Diyarbakır Kadın Cezaevi’ne giderek Dilgeş’in annesi Gönül Aslan, aynı operasyon kapsamında tutuklanan HDP MYK üyesi Özlem Gündüz ile tutuklu diğer kadınlarla görüştü.

Heyet, tutukluların cezaevinde dörder kişilik gruplara ayrılarak 14 gün boyunca karantinada kalacakları bilgisini paylaştı.

Aynı zamanda bayramda cezaevi kantinin kapalı olması nedeniyle tutukluların hiçbir ihtiyacının karşılanmadığını bildirdi.

Böbrek yetmezliği olan Dilgeş’in ihtiyaç duyduğu acil ihtiyaçların karşılanmadığı belirtildi.

Dilgeş’in iki kardeşi de dışarıda yalnız kaldı

Dilgeş’in tecrit hücresinde zorlandığı ve bunun da diğer tutukluları olumsuz etkilediği de aktarıldı.

Dilgeş’in biri 7 diğeri 14 yaşında olan iki kardeşinin de anneleri Gönül Aslan’ın tutuklanması nedeniyle yalnız kaldığı, Aslan’ın bir yandan Dilgeş için kaygılanırken diğer yandan dışarıdaki çocuklarını merak ettiği ifade edildi.

Gönül Aslan için avukatlar tarafından yapılan itiraz başvurusuna ise şimdiye kadar herhangi bir yanıt verilmediği belirtildi.


Annesiyle cezaevine konulan Dilgeş’in babaannesinden çağrı


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Batman’da 'sürgün protestosu'nda gözaltına alınanlar serbest
Sonraki Haber
Araştırma: Her dört metal işçisinden üçü salgın sürecinde gelir kaybı yaşadı