Ana SayfaGüncelHDP: Kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, insanlığıdır

HDP: Kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, insanlığıdır

HABER MERKEZİ – 2017 yılında Bitlis’ten çıkarılan 261 cenazenin İstanbul’da kaldırımın altına defnedildiğini hatırlatan HDP Sözcüsü Günay, “O kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, ahlakı, insanlığıdır” diyerek tepki gösterdi.

HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, haftalık olağan basın toplantısında bu sabah saatlerinde yapılan Diyarbakır merkezli gözaltı operasyonuna ve günlerdir kamuoyunun gündeminde olan 261 cenazenin Kilyos Mezarlığı’nda kaldırma gömülmesine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

“İki gündür Ankara’da polis terörüne tanıklık ediyoruz” diyerek kayyum protestolarında HDP’lilerin polis tarafından darp edilerek gözaltına alınmasını hatırlatan Günay, “Bu sabah yine bir siyasi soykırım operasyonuyla güne başladık” dedi.

Diyarbakır merkezli operasyonda gözaltına alınan siyasetçi ve kadın aktivistleri anımsatan Günay, “Bu arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı ve bu hukuksuzluğa son verilmelidir” diye konuştu.

Yönetici ve üyeleri gözaltına alınan Rosa Kadın Derneği’nin basılmasına da değinen HDP Sözcüsü, şunları söyledi:

“Bu sabah dernekte saatlerce aramalar gerçekleştirildi, evraklarına el konuldu. Kadına yönelik şiddetle mücadele eden bir derneğin basılması, yöneticilerinin gözaltına alınması, TJA’lı aktivistlerin gözaltına alınması şu demek oluyor, iktidar diyor ki: Ben kadına şiddet uygulamaya devam edeceğim, ben erkekleri korumaya devam edeceğim, ben tacizciyi, tecavüzcüyü, kadın katillerini korumaya devam edeceğim. Çünkü kadınları koruyan, kadınları savunan bir derneğin yöneticileri bu sabah gözaltına alındı.”

Sözlerini “İktidar aslında kadın düşmanlığı yapmaya devam edeceğinin mesajını veriyor” şeklinde sürdüren Günay, “Biz dayanışmaya, kadın mücadelesini büyütmeye devam edeceğiz” diye vurguladı.

Ebru Günay, 2017 yılında Bitlis’teki Garzan Mezarlığı’ndan çıkarılan 261 cenazenin İstanbul’da bulunan Kilyos Mezarlığı’nda kaldırımın altına defnedilme görüntülerinin ortaya çıktığını anımsatarak tepkisini dile getirdi.

“Mezarlıklar toplumun ortak değeri ve kutsalıdır. İslamiyete göre cenazenin kimliğine, inancına ve düşüncesine bakılmaksızın saygı duyulur. Cenaze geçerken durum ne olursa olsun herkes ayağa kalkar ve saygı gösterir” diyen Günay, “Ama AKP ne yapıyor? İktidar ne yapıyor? İktidar mezarlıklara saldırmaya devam ediyor. Halkın kutsalına saldırmaya devam ediyor. Ahlaksızca mezarlıkları kaldırıma gömüyor” diye belirtti.

Günay, tepkisini “O kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, ahlakı, insanlığıdır. Bu halk bunları unutmayacak, bu halk bunun hesabını elbet soracak” diyerek sürdürdü.

Her koşulda mücadele vermeye devam edeceklerini belirten Günay son olarak, Ramazan Bayramı dolayısıyla “Buradan tüm halkımızın, tüm Türkiye halklarının tüm İslam aleminin Ramazan Bayramını kutluyorum” dedi.

Previous post
Virüsün bulaştığı depo işçisi tedavisi sürerken işten çıkarıldı
Next post
Pakistan'da yolcu uçağı yerleşim bölgesine düştü