Ana SayfaGüncelHDP Parti Meclisi üyesi Van’da alıkonuldu, konu Meclis gündeminde

HDP Parti Meclisi üyesi Van’da alıkonuldu, konu Meclis gündeminde

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Dersim Dağ, partisinin meclis üyesi olan Hatice Büşra Kuyun’un Van’da kendini istihbarat elemanı olarak tanıtan kişiler tarafından alıkonulduğunu belirterek, konuyu Meclis’in gündemine getirdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya kimi sorular yönelten Dağ, “Yeniden JİTEM tarzında kontrgerilla bir yapılanma mı oluşturulmaya çalışılıyor?” dedi.

HDP Parti Meclisi üyesi Hatice Büşra Kuyun’un Van’da kendisini “istihbaratçı” olarak tanıtan kişilerce alıkonulduğu öğrenildi.

HDP Diyarbakır Milletvekilli Dersim Dağ konuyu Meclis’in gündemine taşıdı.

HDP’li parlamenter, Kuyun’un 4 Mayıs’ta 65 AAT 923 plakalı beyaz bir araç ile alıkonulduğunu belirterek, “Araçta bulunan ve kendilerini istihbaratçı olarak tanıtan üç kişi Kuyun’u 2 saatten uzun bir süre alıkoymuş ve tehdit etmişlerdir” dedi.

HDP PM üyesi Hatica Büşra Kuyun

Dağ, alıkoyan kişilerin Parti Meclis’i üyesine şu tehdidi yönelttiğini aktardı: “Bayramdan sonra şehir giriş-çıkış kısıtlaması bittiği gibi Van’dan gideceksin eğer gitmezsen seni tutuklatırız, c.evine atarız ki seni tutuklatmak bizim için zor değil. Geçtiğin güvenlik noktalarında ki fotoğraflarını alırız, sonra seni gözaltına alır çantana bir silah atar parmak izini alırız, eylem hazırlığı yapıyordu deriz ve tutuklatırız.”

Van’da partisinin siyasi çalışmalarını yürüten Kuyun’un daha önce uzun süredir kimliği belirsiz kişilerce takip edildiğini beyan ettiğini aktaran Dağ, son dönemde yaşanan benzer hadiseleri hatırlattı.

Yine Van’da HDP Milletvekili Murat Sarısaç’ın günlerce plakasız beyaz bir araç ile takip edildiğini, daha sonra yanında bulunan Parti Meclisi üyesi Yunus Durdu’nun zorla gözaltına alındığını belirten Dağ, “Bu uygulamalar kimi kişi ve yapıların yeniden failli meçhulleri, JİTEM’i aktif bir hale getirmeye çalıştıklarını kanıtlar niteliktedir” dedi.

HDP’li Dağ, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması talebiyle şu sorulara yanıt istedi:

  • Kuyun’u kaçıran kişiler kimlerdir ve hangi birime bağlıdırlar? Bu kişiler hakkında başlatılan bir işlem bulunmakta mıdır?
  • Kuyun’u kaçırmakta kullanılan 65 AAT 923 plakalı araç emniyet müdürlüğünün aracı mıdır? Değil ise bu araç kime veya hangi kuruma aittir?
  • Kuyun’u kaçıranlar, emniyet ve istihbarat mensubu değilse hangi birim veya yapılanmaya mensuplar? Yeniden JİTEM tarzında kontrgerilla bir yapılanma mı oluşturulmaya çalışılıyor?
  • Kuyun’u tehdit eden kişiler HDP’nin parti çalışmalarını engellemeye ve kriminalize etmeye çalışmaktadırlar, bu emri kim veya kimlerden almaktadırlar?
  • Son 5 yılda kendisini istihbaratçı veya polis olarak tanıtan kişiler tarafından kaçırıldığı için şikayette bulunan kişi sayısı kaçtır? Bu şikâyetler ile ilgili yürütülmüş soruşturmalar ne aşamadadır?

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İklim krizi: Eğer önlem alınmazsa birçok yer Sahra Çölü gibi olacak
Sonraki Haber
Aksaray'da sel: Tarım işçilerinin çadırlarını su bastı