Ana SayfaGüncelHDP: Van’daki gözaltılar partimize yönelik yeni bir tezgahın parçası

HDP: Van’daki gözaltılar partimize yönelik yeni bir tezgahın parçası

HABER MERKEZİ – Van Özalp’teki saldırının ardından AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hedef alınan HDP, “Sert biçimde kınadığımız bu olayla ilişkilendirilmemiz, daha önce de örneklerini gördüğümüz kumpasların yeni bir örneğidir” diyerek tepki gösterdi.

Van’ın Özalp ilçesi Mehmetalan Mahallesi yakınlarında belediyeye ait araca yapılan silahlı saldırının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından hedef alınan HDP’den sert tepki geldi.

HDP MYK imzasıyla yayımlanan yazılı açıklamada, partinin Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar’ın, iki kişinin ölümü ile sonuçlanan saldırıyı aynı gün, yani 14 Mayıs’ta “en sert biçimde kınadığı ve asla kabul edilemez bulduğu” hatırlatıldı.

Açıklamada, saldırı sonrası gerçekleştirilen gözaltı operasyonuna ilişkin “Bu karanlık, şaibeli ve henüz kamuoyuna zerre kadar doyurucu bilgi verilmemiş saldırı sonrasında tüm ilçe yöneticilerimiz, meclis üyelerimiz ve çeşitli zamanlarda yönetimlerimizde yer almış 70 yaşındaki anneler dahil 38 kişi gözaltına alınmıştır” denildi.

“Gözaltına alınanların avukatlarına verdikleri bilgilere göre henüz kendilerine olay ile ilgili tek bir soru sorulmamış ve bir suçlama yöneltilmemiştir” diye belirten HDP, saldırıyla ilişkilendirilmelerinin “Daha önce de örneklerini gördüğümüz kumpasların yeni bir örneği” olduğunu kaydetti.

Açıklamada, “Bu gözaltılar HDP’ye yönelik yeni bir tezgahın parçasıdır. Bu anlamda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın söylediklerini kesinlikle reddediyoruz” denildi.

Açıklamanın devamında ise kayyum atamaları ve iktidara yakın medya tarafından servis edilen haberler yer aldı.

“Kamuoyunda bu kayyım atamalarının hiçbir meşruiyeti olmadığı için, bu tür yalan haber servisleri ile kayyım atamaları meşru gösterilmeye çalışılmaktadır” diye belirtilen HDP, ‘hodri meydan’ diyerek iktidara şu çağrıda bulundu:

“Her türlü seçime hazırız. Kendinize o kadar güveniyorsanız, önce kayyım atadığınız ve halkın iradesini gasp ettiğiniz yerlerde en kısa zamanda seçime gidelim. Önce oralardan, yani halkın iradesini gasp ettiğiniz yerlerden başlayalım.”


Erdoğan, saldırılar üzerinden HDP ve CHP’yi hedef aldı

Buldan: Ses çıkarmazsak sıra İstanbul’a, Ankara’ya da gelir

Previous post
İstanbul'da bir erkek evli olduğu kadını bıçakladı
Next post
Canlı Blog | Covid-19 salgınında can kaybı 310 bini aştı