Ana SayfaToplumsal CinsiyetHDP’li kadınların Cumartesi Anneleri için yapmak istediği açıklamaya polis engeli

HDP’li kadınların Cumartesi Anneleri için yapmak istediği açıklamaya polis engeli

HDP İzmir Kadın Meclisi’nin,  Cumartesi Anneleri’nin mücadelelerinin 25’inci yılı nedeniyle yapmak istediği açıklamaya polis izin vermedi. İl binasında yapılan açıklamada, “Devlet kayıpların isimlerinin okunmasını ve ailelere destek verilmesinin korkusunu yaşıyor” denildi.

Kayıplarının akıbetini sormak ve faillerin yargılanması talebiyle eylemlerini sürdüren Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın mücadelesi 25’inci yılına girdi.

25’inci yıl vesilesiyle Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Kadın Meclisi de Türkan Saylan Kültür Merkezi binası önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Ancak polis, bina önünde yapılmak istenen açıklamaya izin vermedi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, bunun üzerine kadınlar il binasına geçerek burada açıklamayı yaptı.

Açıklamada ilk sözü alan HDP İzmir İl Eşbaşkanı Besriye Tekgür, açıklamalarının İzmir Güvenlik Şubesi tarafından keyfi bir şekilde yasaklandığını belirterek, kendi açıklamalarından önce basın açıklaması yapıldığını ve izin verildiğini söyledi ve ekledi:

“Bu hükümetin almış olduğu keyfi karardır. Sadece HDP üzerine uyguladığı baskıdır ve HDP’nin sesini kısmak için aldığı karardır. Yani bu uygulama ‘HDP konuşmasın diğer herkes konuşsun’ demektir.”

HDP Parti Meclis Üyesi Berna Çelik ise, yapmak istedikleri açıklamanın keyfi şekilde izin verilmediğini belirterek, “Devlet kayıpların isimlerinin okunmasını ve ailelere destek verilmesinin korkusunu yaşıyor” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manisa’da E Tipi Cezaevi’nde yangın
Sonraki Haber
Ermeni Kilisesi'ne nefret saldırısıyla ilgili bir kişi gözaltına alındı