Ana SayfaGüncelHDP’li Oluç: Sokak faaliyetlerine geri döneceğiz

HDP’li Oluç: Sokak faaliyetlerine geri döneceğiz

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, kayyum atamaları ve partilerine yönelik operasyonların salgın süresince de devam ettiğini, sosyal mesafe kuralının uygulanmadığını vurgulayarak, “Onlar ne kadar cüretkar ve saldırgan davranıyorlarsa, biz de o kadar cesaretle onlar karşısında siyasi faaliyetimizi sürdüreceğiz” dedi. Oluç, bayram sonrasında sahada siyasi faaliyet yürütmeye devam edeceklerini söyledi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Corona virüsü salgını sürecine rağmen belediyelere kayyum atandığını ve partilerine yönelik baskın ve gözaltı operasyonlarının devam ettiğini dile getirdi.

Mezopotamya Ajansı’ndan Diren Yurtsever’e konuşan Oluç, güvenlik güçlerinin partililere yönelik müdahalelerinde sosyal mesafe kuralına uymadığını vurgulayarak şunları söyledi:

“Ankara’da kayyım atamalarını protesto etmek için eylem yapan milletvekillerimize ve il yöneticilerimize ağır saldırı yapıldı emniyet güçleri tarafından. Siz de belki izlemişsinizdir, herkese sosyal mesafe filan diye çağrı yapan emniyet güçleri, hiç utanmadan, sıkılmadan, vekillerimizin eline koluna dokunup, milletvekillerini engellemeye çalıştılar.
Demek ki emniyet güçleri, polis için bize karşı sokağa çıkma meselesinde ve sosyal mesafe meselesinde herhangi bir sınırlama yok. O zaman madem emniyet güçleri bizim arkadaşlarımıza, halkımıza karşı herhangi bir mesafe koymaya gerek duymuyor, o zaman biz de bunu gerekli görmeyelim.”

Bu konuyu Merkezi Yürütme Kurulu toplantısında görüşeceklerini belirten Oluç, sokak faaliyetlerine geri döneceklerini söyledi.

“Özellikle Kürt illeri açısından da batıda da bu planlama doğrultusunda normal siyasi faaliyetlerimizi yapacağız. İktidarın, İçişleri Bakanlığının, emniyet güçlerinin bize tutumu son derece rahatsız edici, hukuk dışı, Anayasa dışı olduğunu zaten hep söylüyoruz. Ama koronavirüs salgını günlerinde de bu tutumları insanlık dışı doğrusu. Bize böyle insanlık dışı davranıyorlarsa, biz de o zaman siyasi faaliyetimizi bildiğimiz gibi yaparız dedik ve yapacağız. MYK’de bir planlama yapacağız ve o doğrultuda davranacağız.”

Oluç, halkın sağlığını gözeterek ve gerekli tedbirleri alarak yaz aylarında halk buluşmaları gibi etkinlikler örgütleyeceklerini ifade etti.


Söyleşinin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
HDP'den bayram mesajı
Next post
Muğla'da Ahmet Kemaloğlu birlikte olduğu Zeynep Şenpınar'ı öldürdü