Ana SayfaGüncelHDP’li vekillere 7 ayda 320 fezleke

HDP’li vekillere 7 ayda 320 fezleke

HABER MERKEZİ – Ekim 2019 ile Nisan 2020 tarihleri arasında Meclis’e sunulan 346 fezlekeden 320’si HDP’li vekiller hakkında. Hakkında en fazla fezleke hazırlanan isim ise HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli.

Üçüncü yasama döneminin başladığı 1 Ekim 2019 tarihinden 23 Nisan 2020 tarihine kadar dokunulmazlıkların kaldırılması talebiyle hazırlanan toplam 346 fezleke Meclis’e sunuldu.

Fezlekelerin 320’si HDP, 13’ü CHP, altısı AKP, beşi MHP, ikisi İYİ Parti ve biri de TİP milletvekilleri hakkında hazırlandı.

HDP milletvekilleri hakkında Corona virüsü salgını sürecinde dahi fezleke hazırlandı. Türkiye’de ilk vakanın tespit edildiği 11 Mart’tan sonra HDP’liler hakkında hazırlanan 39 fezleke var.

HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar hakkında toplam 12 fezleke hazırlanırken, en fazla fezleke hazırlanan isim ise HDP önceki dönem Eş Genel Başkanı Sezai Temelli.

MA’dan Dire Yurtsever’in haberine göre Temelli hakkında, dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle 42 fezleke hazırlandı.

Temelli hakkında hazırlanan fezlekelere, 10-27 Mart 2019 tarihleri arasında yapılan yerel seçim mitinglerinde, aday tanıtım toplantılarında, halk buluşmalarında, seçim irtibat bürolarının açılışında ve il kongrelerinde yaptığı konuşmaları gerekçe gösterildi.

Ayrıca “PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması” talebiyle başlatılan açlık grevine dair konuşmaları da fezleke konusu oldu.

Temelli’yi 35 fezleke ile Ömer Öcalan, 34 fezleke ile Said Dede takip etti.

HDP milletvekilleri hakkında hazırlanan fezlekelerin çoğunun gerekçesi, açlık grevi eylemlerine dair.

HDP’liler hakkında, sosyal medya paylaşımları ve kayyum protestoları da fezleke konusu yapıldı.

Previous post
Sosyal medyaya TC zorunluluğu teklifi: Tamamen fişleme
Next post
Taksim'de 1 Mayıs'a engel: DİSK yöneticileri dahil çok sayıda gözaltı