Ana SayfaGüncelHDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”: Diyarbakır’da 10 bin aileyle temas kuruldu

HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası”: Diyarbakır’da 10 bin aileyle temas kuruldu

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da “Kardeş Aile Kampanyası” kapsamında 10 bin aileyle temas kuran HDP, 800 aile için ‘kardeş aile’ buldu. “Bundan sonraki süreçte ne olursa olsun insanlarla temasımız sürecek” diyen HDP’li Alökmen Uyanık, kampanyaya destek çağrısında bulundu.

HDP’nin “Kardeş Aile Kampanyası” kapsamında Diyarbakır’da şimdiye kadar 10 bin aile ile temas kurulduğu, 4 bin aileye gıda yardımı yapıldığı, 800 aile için ise “kardeş aile” bulunduğu bildirildi.

Kampanyaya ilişkin konuşan HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, salgın sürecinde insanlarda yaşanan gelecek ve belirsizlik kaygısı üzerine bu kampanyayı başlattıklarını anımsattı.

MA’ya konuşan Alökmen Uyanık, başvurularda yoğunluk yaşandığını ve yoksulluk oranın bu dönemde daha da arttığına işaret etti.

HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı, “Biz bu kampanyayla manevi anlamda insanların yalnız olmadıklarını hissetmelerini hedefledik. Kampanya, bu zor günleri dayanışma ile atlatabileceğimizle ilgili bir mesajı içeriyor” dedi.

Kampanyanın süresine ilişkin de değinen Alökmen Uyanık, “Biz 3 aylık bir planlama yaptık. Şu anda pandemi sürecinin nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz. Normalleşmeyle ilgili adımlar atılmasına rağmen salgınla ilgili halen tedirginliğin olduğu görülmekte. Bundan sonraki süreçte ne olursa olsun insanlarla temasımız sürecek” diye belirtti.

Bir çağrıda da bulunan Alökmen Uyanık, “Türkiye’nin ekonomik anlamda sıkıntıya gireceği bir süreç önümüzde duruyor. Yani pandemi sürecinde normalleşmenin rehavete yol açmaması, bazı tedbirlerin halen alınması gerektiğini ifade etmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Alökmen Uyanık, son olarak kampanyaya destek vermek isteyen herkesi HDP il ve ilçe örgütlerine başvuru yapmaya davet etti.

“Kardeş Aile Kampanyası” nedir?

HDP, Mart ayında Corona virüsü salgının ekonomik etkilerini azaltmak amacıyla “Kardeş Aile Kampanyası” başlatmıştı.

Kampanya kapsamında, ekonomik açıdan zor durumda bulunan, ihtiyaç duyan, salgın sebebiyle işsiz kalmış, salgın tehdidine rağmen çalışmak zorunda olan aileler önceleneceği ifade edilmişti.

Partinin il ve ilçe örgütleri “Dayanışmacı Kardeş Aile” ile ihtiyaç sahibi “Kardeş Aile”nin iletişime geçmelerini sağlıyor.

Kampanya süresince “bir elin verdiğini diğer el görmez” şiarı esas alınıyor.


HDP’nin kampanyasının detaylarına BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
Cinsiyetçi sözleri tepki çekmişti: Gazi Üniversitesi Dekanı istifa etti
Next post
Erkek şiddeti şikayetiyle karakola başvurup evine gönderilen kadın ölü bulundu