Ana SayfaGüncelHızlı tren seferleri yeni kurallarla tekrar başladı

Hızlı tren seferleri yeni kurallarla tekrar başladı

HABER MERKEZİ – Salgın tedbirleri kapsamında ara verilen Yüksek Hızlı Tren seferleri yeniden başladı. Seferler alınan ‘Corona’ tedbirleriyle başlarken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı bilet ücretlerinde bir artışın olmayacağını söyledi.

‘Corona’ tedbirleri kapsamında 28 Mart’ta ara verilen Yüksek Hızlı Tren seferleri bu sabah yeniden başladı. İlk sefer, Ankara-İstanbul arasında saat 07.00’de yapıldı.

Yüzde 50 kapasiteyle çalışacak trenlerin, günde 16 sefer yapması planlanıyor.

Ankara-İstanbul, Ankara-Eskişehir, Ankara-Konya, Konya-İstanbul hatlarında çalışacak trenler için yaklaşık 2 bin bilet satıldığı açıklandı.

Yeni kurallar neler?

Hızlı tren seferlerine yeni kurallar da getirildi. Buna göre gar, istasyon ve trenlerde yolcular ve çalışanlara maske zorunlu olacak.

Tren içinde sosyal mesafe kurallarına uygun bir şekilde çapraz sistemle oturulacak.

Yolculara, yiyecek ve içecek ikram edilmeyecek, her seferin ardından detaylı dezenfektan çalışmaları yapılacak.

Hastalık belirtisi gösteren yolcuların seyahat etmesine izin verilmeyecek.

“Biletlerde artış olmayacak”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, seferlerinin yeniden başlatılması dolayısıyla Ankara-İstanbul YHT gardan uğurlanması törenine katıldı. Karaismailoğlu, yaptığı konuşmada bilet ücretlerinde bir artışın olmayacağını söyledi.

Karaismailoğlu, hızlı trenlerle seyahat etmek isteyen yurttaşların bilet almak için HES kodu ve seyahat izin belgesi isteneceğini de belirtti.

Karaismailoğlu, “Vatandaşlarımız HES kodlarını Sağlık Bakanlığımızın mobil uygulamasından ya da SMS ile alacaklar. HES kodunun geçerli olduğu tespit edilirse bilet satışı yapılabilecek. Giriş-çıkış yasağı bulunan illerimize seyahat için verilen seyahat izin belgesi görevlilerimiz tarafından kontrol edilecek. Bu belgeyi ibraz edemeyenlerin seyahati iptal edilecek” dedi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Almanya Türkiye'ye uçuş yasaklarını kaldırmak için 'uğraşıyor'
Sonraki Haber
"Cenazelerin kaldırıma gömülmesi işkence suçudur"