Ana SayfaGüncelHrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e tehdit

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e tehdit

HABER MERKEZİ – Hrant Dink Vakfı, elektronik posta yoluyla ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ ifadesini de içeren tehdit mesajı aldıklarını açıkladı. Söz konusu mesajda, Hrant Dink’in eşi Rakel Dink ve dernek avukatının da ölümle tehdit edildiği belirtildi. Söz konusu tehdit mesajıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Hrant Dink Vakfı, bir duyuruyla e-mail (elektronik posta) yoluyla gelen bir ölüm tehdidini kamuoyuyla paylaştı.

Duyuruda “Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” dendi.

Hrant Dink Vakfı’nın açıklamasının tamamı şöyle:

“27-28 Mayıs 2020 tarihlerinde Hrant Dink Vakfı’na email yoluyla yazılı ölüm tehdidi ulaştığını kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Şişli Emniyeti ve İstanbul Valiliği’ne durumu yazılı olarak bildirdik.
“Hrant Dink’in 19 Ocak 2007’de resmi kurumların bilgisi dahilinde, herkesin gözü önünde öldürülmesinden önce de duymaya aşina olduğumuz ve bugünlerde marifet sayarak kimi çevrelerce sıkça tekrarlanan ‘Bir gece ansızın gelebiliriz’ sloganını da içeren tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor.
“Son dönemde yükseltilmesinde sakınca görülmeyen ırkçı, ayrımcı, nefret dili ancak bu tür korkunç yaklaşımları tetikler, cesaretlendirir, azmettirir. Her vatandaşın eşit, özgür ve adil yaşamasını sağlamak için çalışmak Türkiye’de siyaset yapan tüm kesimlerin görev ve sorumluluğudur.
“Oluşturulan iklimin ciddiyetini vurgulamak ve tüm yetkililere sorumluluklarını hatırlatmak üzere bu talihsiz duyuruyu yapmanın da bizim görevimiz olduğu kanaatindeyiz.
“2007’den sonra daha adil, özgür, eşit bir Türkiye’ye katkı sunmak için kurulan ve o günden beri çalışmalarını bu yönde sürdüren Hrant Dink Vakfı olarak; tüm farklılıkların bir arada yaşadığı, ifade özgürlüğünün sonuna kadar kullanıldığı bir ülkeye kavuşma hayaliyle, ayrımcılıkla mücadele etmeye devam edeceğimizi saygıyla duyururuz.”

Soruşturma başlatıldı

Söz konusu tehdit mesajıyla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı resen soruşturma başlattı.

Başsavcılık soruşturma kapsamında Şişli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne konuyla ilgili talimat yazısı gönderdi, şüphelilerin kimlik tespitine çalışılması ile söz konusu elektronik postanın ekran görüntülerinin tahkikat evrakına eklenilmesi istendi.

Tehdide maruz kalanların müşteki sıfatıyla ifadelerine başvurulması istenen yazıda ayrıca, şüphelilerin tespiti halinde ivedi bir şekilde başsavcılıktan talimat alınması da vurgulandı.

Hrant Dink Vakfı hakkında

Vakıf, 19 Ocak 2007’de suikast sonucu öldürülen Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in hayallerini, mücadelesini, dilini ve yüreğini yaşatmak amacıyla 2007 yılında kuruldu.

Hrant Dink’in hayallerini, mücadelesini, dilini ve yüreğini yaşatmak amacıyla 2007 yılında kuruldu.

Diyalog, barış ve empati kültürünü geliştirmeyi tüm faaliyetlerinin temeli olarak tanımlayan vakfın çalışma alanları şöyle:

  • Çocuklar / gençler arası fırsat eşitliği ve çocukların / gençlerin yaratıcı yönlerinin desteklenmesi,
  • Kültürel çeşitliliğin bir zenginlik, farklılığın bir hak olarak kabul görmesi,
  • Türkiye, Ermenistan ve Avrupa toplumları arasındaki kültürel ilişkilerin geliştirilmesi,
  • Türkiye’nin demokratikleşme sürecinin desteklenmesi,
  • Milliyetçilikten ve ırkçılıktan arındırılmış tarih çalışmaları,
  • Hrant Dink ile ilgili yazı, fotoğraf ve belgelerin toplanması.

Hrant Dink Vakfı bu alanlarda kitap yayımlamak; arşiv oluşturmak; yaz okulu düzenlemek; film, müzik, görsel sanatlar, dans ve edebiyat içerikli festivaller yapmak ve Hrant Dink’in anısına ödül vermek gibi çalışmalar yürütüyor.


Karınca, Agos

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Rusya'da da çekirge akını
Sonraki Haber
Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı: Saldırgan serbest bırakıldı