Ana SayfaGüncel“Hrant Dink Vakfı’na tehdit, eşit ve özgür yaşam arzusuna tehdittir”

“Hrant Dink Vakfı’na tehdit, eşit ve özgür yaşam arzusuna tehdittir”

HABER MERKEZİ – HDP Milletvekili Çelik, Hrant Dink Vakfı’na gönderilen ölüm tehdidiyle ilgili yaptığı açıklamada, iktidar ve iktidara yakın medyanın kullandığı nefret diline dikkat çekerek, “Bu tehdit eşit ve özgür yaşama arzusuna karşı yapılmış bir tehdittir” dedi.

Hrant Dink Vakfı, bir duyuruyla e-mail (elektronik posta) yoluyla gelen bir ölüm tehdidini kamuoyuyla paylaşmıştı.

Duyuruda “Tehdit, Hrant Dink Vakfı’nı ‘kardeş masalları’ anlatmakla itham ediyor, ülkeyi terk etmemizi talep ediyor, Rakel Dink’i ve avukatımızı ölümle tehdit ediyor” denilmişti.

Söz konusu ölüm tehdidiyle ilgili Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin Milletvekili Tuma Çelik’ten açıklama geldi.

Irkçı nefret dilinin son aylarda dört bir yanı sardığını ifade eden Çelik, bu söylemin yarattığı sonuçları yakın tarihimizde acı deneyimlerle yaşandığını hatırlatarak, “Ne 19 Ocak’ı ne de 19 Ocak’a giden nefret taşlarıyla döşeli o günleri unuttuk” ifadelerini kullandı.

“Bu nefret iklimini dağıtmak hepimizin görevi”

Açıklamada, “Dün Agos’un ve Hrant Dink’in yargılandığı adliye binaları önünde duyduğumuz ‘Bir Gece Ansızın Gelebiliriz’ sloganı bizlere sadece karanlığı hatırlatır” ifadelerini kullanan Çelik, iktidara yakın medyanın Türkiye’deki dini önderleri hedef göstermesinin ardından kiliselere yapılan saldırıları hatırlatarak, “Şimdi de yerini ölüm tehditlerine bırakmıştır” dedi ve ekledi:

“Türkiye’nin yüz akı kurumlarından biri olan Hrant Dink Vakfı’na yapılan bu tehdit eşit ve özgür yaşama arzusuna karşı yapılmış bir tehdittir. Hepimiz bir güvercinin ruh tedirginliğini yaşıyoruz.
“İktidar sözcüleri ve yandaşları bu nefret dilini terk etmelidir. Kiliselere saldıranlar, ölüm tehditleri savuranlar bulunarak derhal gerekli cezai işlemler başlatılmalıdır.
“Bu nefret iklimini dağıtmak hepimizin görevidir. Hrant Dink Vakfı, Dink Ailesi ve avukatları yalnız değildir.”

Hrant Dink Vakfı ve Rakel Dink’e tehdit

Nefret saldırısı: Kuzguncuk Kilisesi’nin haçı yerinden söküldü

Ermeni Kilisesi’ne nefret saldırısı: Saldırgan serbest bırakıldı




Önceki Haber
‘Çav Bella’ soruşturmasında tutuklanan Özdemir'e tahliye
Sonraki Haber
BDDK'den 18 bankaya 102 milyon lira ceza