Ana SayfaEkonomiİBB’den salgın günlerinde dayanışma kampanyası: ‘Askıda fatura”

İBB’den salgın günlerinde dayanışma kampanyası: ‘Askıda fatura”

HABER MERKEZİ – İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Corona virüsü salgını süresince ekonomik olarak zor duruma giren yurttaşlar için “askıda fatura” kampanyası başlattıklarını duyurdu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yeni tip Corona virüsünün yol açtığı Covid-19 salgını nedeniyle evde kalmak zorunda olan ya da işini kaybeden yurttaşlarla dayanışmak amacıyla “askıda fatura” uygulamasını başlattıklarını açıkladı.

İmamoğlu, salgının sağlık problemleri ile birlikte çok ciddi ekonomik sorunları da beraberinde getirdiğini belirterek, milyonlarca insanın yaklaşık 2 aydır eve ekmek götüremediğini söyledi.

Belediye olarak her gün on binlerce aileye gıda yardımı, alışveriş kartı yardımı ve nakdi destek verdiklerini ifade eden İmamoğlu, yaşanan zorlukları şöyle anlattı:

“Vatandaşların gelir kaybı nedeniyle ödenemeyen faturaları da var. Pandemi süreci nedeniyle İstanbul’da 3 ay boyunca su faturası ödemeleri ertelendi. Ancak 3 ay sonra bu faturalar, mevcut faturalarla birlikte ödenecek. Yani birikmiş bir borç olarak, ihtiyaç sahiplerini zorlayacak. Doğalgazda ise yasal olarak fatura ertelemesi ne yazık ki yapılamadı.
İBB olarak, bu zor günlerde ihtiyaç sahibi ailelerle dayanışmayı artırmak adına, yeni bir adım daha atıyoruz. Bu süreçte çok sayıda vatandaşımız dayanışma duygusuyla bizimle iletişime geçiyor ve ekonomik olarak zor durumda olan vatandaşlarımıza destekte bulunmak istediğini paylaşıyor. ‘Ben ne yapabilirim’ diye soruyorlar.”

“Askıda fatura” kampanyası

İmamoğlu, “Şimdi aylık faturalarını ödemekte zorlanan ihtiyaç sahipleriyle, bu ihtiyaçları onlar adına gidermek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı bir araya getiriyoruz” diyerek, yeni başlattıkları “askıda fatura” kampanyasını şu ifadelerle anlattı:

“Kampanyanın özü şu: İBB tarafından ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilmiş aileler, İBB’nin internet sitesine giriş yapacak. Karşısına çıkacak olan, ‘askıda fatura’ uygulamasına tıklayacak; İBB kuruluşları olan İSKİ ve İGDAŞ’a ait su ve doğalgaz faturalarının bilgisini buraya yazacak. Fatura ödeyerek hayır yapmak isteyen hemşehrilerimiz de su için farklı fiyat aralığında, gaz için farklı fiyat aralığında fatura ödeme tercihinde bulunabilecek.
Kampanya ile ilgili tüm ayrıntılara, ibb.gov.tr’ye girerek askıda fatura uygulamamızda görebilirsiniz. Mübarek Ramazan ayında, ihtiyaç sahibi olduğu kanıtlanmış ailelerin su ya da doğalgaz faturasını ödemek isteyen hayırsever vatandaşlarımızı, kampanyamıza güçlü bir desteğe davet ediyoruz. Su ya da gaz faturasını ödeyemediği için gelecek günleri kendine dert eden vatandaşlarımıza hep birlikte sahip çıkalım. Bu zor günlerde kimseyi geride bırakmayalım.”



Önceki Haber
Ayşe Karaman cinayeti davası: Sanık Özgür Tarhan tahliye edildi
Sonraki Haber
Kovid-19 Hapishane İzleme Bülteni: Temizlik ürünlerine erişim sınırlı, koşullar sağlıksız