Ana SayfaGüncelİbrahim Gökçek bir ay yoğun bakımda kalacak

İbrahim Gökçek bir ay yoğun bakımda kalacak

HABER MERKEZİ – Ölüm orucu eylemini 323. gününde sonlandıran Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in tedavisinin 1 ay boyunca yoğun bakımda süreceği açıklandı.

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, taleplerinin karşılanacağı yönünde verildiği belirtilen sözler üzerine, dün (5 Mayıs), eyleminin 323’üncü gününde ölüm orucuna ara vermişti

Bunun üzerine İstanbul Esenyurt’ta bulunan Reyap Hastanesi’ne kaldırılan Gökçek’in tedavisine başlanmıştı.

Grup Yorum Direniş Evi’ne ait Twitter hesabından yapılan açıklamada, tedavisi süren Gökçek’in 1 ay boyunca yoğun bakımda kalacağı belirtildi.

Gökçek’in sağlık durumu ile ilgili MA’ya bilgi veren Grup Yorum üyesi Dilan Ekin ise yoğun bakımda izole bir alanda kalan Gökçek’in bilincinin yerinde olduğunu, ancak tepki vermekte zorlandığını ifade etti.

Ekin, Gökçek’i kendilerinin de göremediklerini belirterek, “Sadece seçtiğimiz bir arkadaş yoğun bakım ünitesinin kapısında bekliyor. Onun dışında ailesine düzenli bir şekilde bilgi veriyorlar” dedi.

Ekin, konser izni konusunda İstanbul Valiliği’ne yapılan başvuruya dair görüşmelerin ise devam ettiği bilgisini verdi.

“Milletvekilleri, sanatçılar ve insan hakları savunucuları kefil oldu, konser başvurumuzu yaptık. Tutuklu olan arkadaşlarımızın mahkemeleri de yaklaşıyor. Mahkemeden de arkadaşlarımızın tahliye olacağını düşünüyoruz. Aslında iki talebimizin de karşılanacağını düşünüyoruz. Zaten bundan dolayı ölüm orucuna ara verildi.”

İbrahim Gökçek ölüm orucunu sonlandırdı

Previous post
Cezaevindeki baskıya karşı altı tutuklu ölüm orucunda
Next post
AYM, infaz düzenlemesini esastan görüşecek