Ana SayfaGüncelİbrahim Gökçek engellemelere rağmen toprağa verildi

İbrahim Gökçek engellemelere rağmen toprağa verildi

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in Gazi Cemevi’nden polis tarafından zorla çıkarılarak Kayseri’ye getirilen cenazesi engellemelere rağmen yakınları tarafından defnedildi.

323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için dün İstanbul’daki Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen töreni engelleyen polis, plastik mermi ve gaz bombaları kullanarak cemevine girmişti.

Cemevine giren polisler, aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, törenin ardından ailesi tarafından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek Gökçek’in cenazesini de zorla cemevinden çıkarmıştı.

Gökçek’in polisler tarafından zorla çıkarılan cenazesi gece saatlerinde Kayseri’ye ulaşmıştı.

İstanbul’dan Kayseri’ye polis eşliğinde götürülen Gökçek’in cenazesinin mezarlık morguna götürüldüğü öğrenilmişti.

MA’da yer alan habere göre İbrahim Gökçek’in mezarlık morgunda bekleyen cenazesi yine polisler eşliğinde mezarlık gusülhanesine getirildi.

Ardından Halep Hoca Mezarlığı’na götürülen cenaze, tüm engellemelere karşın ailesi, yakınları ve Grup Yorum üyeleri tarafından toprağa verildi.

Bu arada Halkın Hukuk Bürosu, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Gökçek’in cezaevinde bulunan eşi Sultan Gökçek’in de cenaze törenine katıldığını duyurdu.

Cenaze toprağa verildiği esnada konuşma yapan Bahar Kurt’un polisler tarafından engellenerek konuşmasının kesildiği ve mezar başında türkü söylenmesine izin verilmediği de bildirildi.

Irkçı gruptan tehditler

Öte yandan Gökçek’in cenazesi dün gece kente getirilmesinin ardından Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını istedi.

Sosyal medyada yayımlanan görüntülerde, Gökçek’in cenazesinin defnedilmesini engellemeye çalışan grubun “Gömseler bile çıkarır, yakarız” şeklinde tehditlerinde bulunduğu kameralara yansıdı.

Ölüm oruçları

Grup Yorum üyesi, bas gitarist İbrahim Gökçek, tutuklu bulunduğu Silivri 9 No’lu Kapalı Cezaevi’nde, açlık grevi eylemini 199’uncu gününde ölüm orucuna çevirmişti. Tahliye edildiği 24 Şubat’tan bu yana eylemini Küçük Armutlu’daki ‘Direniş Evi’nde devam ettiriyordu.

Gökçek’in temel taleplerinden biri konser yasaklarının sonlandırılmasıydı. Ayrıca tutuklu Grup Yorum üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi de talepler arasındaydı.

Konser yasağının kaldırılacağına dair verilen söz üzerine Gökçek ölüm orucu eylemine 5 Mayıs’ta ara vermiş, ardından hastaneye kaldırılmıştı. Ancak yoğun bakıma alınan Gökçek, 7 Mayıs’ta yaşamını yitirmişti.

Gökçek’le aynı taleplerle açlık grevini ölüm orucuna dönüştüren Grup Yorum üyelerinden Helin Bölek 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Mustafa Koçak da “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde sürdürdüğü ölüm orucu eyleminin 297’nci gününde, 24 Nisan’da yaşamını yitirmişti.

Diğer yandan tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal da “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda.

Previous post
Rapor: Salgın işsizlikte tsunami etkisi doğurabilir
Next post
Devran Dinç’in ölümü: Güvenlik kameraları incelendi mi?