Ana SayfaÇalışma Yaşamıİbrahim Gökçek’e dair paylaşım yapan hakim görevden uzaklaştırıldı

İbrahim Gökçek’e dair paylaşım yapan hakim görevden uzaklaştırıldı

HABER MERKEZİ – İbrahim Gökçek için sosyal medyada yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan görevinden uzaklaştırıldı.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medyada paylaşım yapan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlatmıştı.

İzmir Başsavcılığı da, aynı zamanda Yargıçlar Sendikası Başkanı olan Sarısu Pehlivan hakkında aynı gerekçeyle soruşturma açmıştı.

Hakkında soruşturma açılan İzmir Karşıyaka Hakimi Ayşe Sarısu Pehlivan’ın görevinden uzaklaştırıldığı belirtildi.

Görevden uzaklaştırma yazısının Sarısu Pehlivan’a tebliğ edildiği ve yazıda Pehlivan’ın 3 ay süreyle tedbiren görevden uzaklaştırıldığı ifadesinin yer aldığı bildirildi.

Twitter üzerinden “Türküler kimseye zarar vermez. #ibrahimgokcekyasamalıdır” şeklinde ifadeler kullanması soruşturma gerekçesi yapılan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan, soruşturmanın açılmasının ardından DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada, “Bir sanatçıydı Gökçek. Onun yaşam hakkını savunmaktan daha doğal, daha hukuki ne olabilirdi ki” demişti.


Sarısu Pehlivan: Gökçek’in yaşam hakkını savunmaktan daha doğal ne olabilirdi ki

İbrahim Gökçek paylaşımı yapan hakim hakkında soruşturma




Önceki Haber
“Kısa Çalışma Ödeneği alıp, işçileri pozitifken bile zorla işe getiriyorlar”
Sonraki Haber
HDP ve DTK'den Kürt Dil Bayramı’na ilişkin mesajlar