Ana SayfaGüncelİbrahim Gökçek’in mezarına bir saldırı girişimi daha

İbrahim Gökçek’in mezarına bir saldırı girişimi daha

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına gece saatlerinde saldırı girişiminde bulunuldu. Saldırganlar, “Teröristin mezarını istemiyoruz, polis giderse çıkartıp yakacağız” tehditlerinde bulundu. Saldırılara dair açıklama yapan Grup Yorum, tüm sanatçılara, milletvekillerine, demokratik kitle örgütlerine harekete geçme çağrısında bulundu.

323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek’in mezarına dönük saldırı girişimleri sürüyor.

Gökçek’in mezarlığına saldırı girişimi gece saatlerinde gerçekleşti.

Kayseri Talas’ta bulunan Halef Hoca Mezarlığı girişine gelen ırkçı bir grup, cenazeyi mezardan çıkartmakla tehdit etti.

Sokağa çıkma yasağının kalkmasıyla birlikte mezarlık önünde bir araya gelen grup, “Teröristin mezarını istemiyoruz. Polis bir gün bekler, iki gün bekler, sonra gider. Polis giderse çıkartıp yakacağız” tehditlerinde bulundu.

Polisin mezarlığa girmesini engellediği saldırganlar, bir süre sonra mezarlık önünden ayrıldı.

Grup Yorum’dan çağrı

Saldırılara ilişkin açıklama yapan Grup Yorum, “Helin’in ardından İbrahim’i de kaldırıldığı hastanede kaybettik. AKP faşizminin polisleri ve ağzı salyalı faşist sürüsü İbrahim’in şehitliğinin ardından halk kültüründe yeri olmayan ne kadar rezillik, ahlaksızlık varsa yaptılar” ifadelerini kullandı.

“Karşımıza çıkmaya cesareti olmayan sivil faşist sürüsü şimdi de İbrahim’in cesedini topraktan çıkartıp yakmakla tehdit ediyor. Hangi kitapta yazıyor cenaze yakmak? Biz halkız ve halkın kitabında yazmıyor. Bu ahlak faşizmin ahlakıdır. İbrahim, hiçbir değer, hiçbir yasa tanımayan insanlık dışı bu sisteme karşı türküler söyledi, halk kültürüne sahip çıktı ve bu yüzden susturulmak istendi. Halkın sesi hiç susmasın diye şehit düştü İbrahim. Kemikleri toprağa karışacak belki ama adı, düşleri, türküleri yüzyıllar boyu halkın bağrında yaşayacak.”

“Kirli ellerinizi şehidimiz İbrahim Gökçek’in ve ailesinin üzerinden çekin” denilen açıklamanın devamında tüm sanatçılara, milletvekillerine, demokratik kitle örgütlerine harekete geçme çağrısında bulunuldu.

Kayseri Valiliği, AKP Genel Merkezi, Kayseri il ve ilçe binalarının aranıp, bu tahditlere son verilmesini isteyen Grup Yorum, Kayseri’deki dinleyicileri ve demokratik kitle örgütlerine ise Gökçek’in mezarına gitme çağrısı yaptı.

Cenazeye saldırılar

Gökçek’in cenazesine dönük ilk saldırı Cemevi’nde yapılmıştı. Yaşamını yitirdikten sonra 8 Mayıs’ta İstanbul’daki Gazi Cemevi’nde düzenlenmek istenen töreni engelleyen polis, plastik mermi ve gaz bombaları kullanarak Cemevi’ne girmişti.

Cemevine giren polisler, aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişiyi gözaltına almış, ailesi tarafından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek Gökçek’in cenazesi zorla Cemevi’nden çıkarılmıştı.

Gökçek’in polisler tarafından zorla çıkarılan cenazesi gece saatlerinde Kayseri’ye ulaşmıştı.

Bu kez de Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını istemediğini söyleyip, cenazeyi topraktan çıkarıp yakmakla tehdit etmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Alışveriş merkezleri ve kuaförler açıldı
Sonraki Haber
Mardin'de tarihi bölgede RES'e onay