Ana SayfaEkonomiİGDAŞ ödenmeyen faturaları iptal edecek

İGDAŞ ödenmeyen faturaları iptal edecek

HABER MERKEZİ – Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’nun başlattığı soruşturma sonrası İGDAŞ, ödenmeyen faturaları iptal ederek, 30 güne karşılık gelecek yeni faturalar düzenlenmesi için çalışma başlattı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), İstanbul’da ikamet eden doğal gaz abonelerinin kendilerine yüksek fatura nedeniyle şikayette bulunduğunu belirtmiş ve İGDAŞ hakkında mevzuata aykırı fatura düzenlemekten soruşturma başlatmıştı.

Azami 35 günle sınırlanan sayaç okuma periyodunu aşıp 40-45 günlük dönemler için fatura kestiği gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan İGDAŞ’tan yapılan açıklamada ise, Corona virüsü salgını nedeniyle doğal gaz faturalarının okunmasının uzun sürdüğü belirtilmişti.

EPDK, İGDAŞ’a bir yazı göndererek mevzuata aykırı olarak kesilen ve tüketiciyi güç duruma sokan bütün faturaların iptalini istemişti.

Bunun üzerine İGDAŞ, faturaları 30 günlük olarak yeniden düzenleyeceğini açıkladı.

Ayrıca abonelerin talep etmesi halinde, ödenmiş faturalar da 30 günlük olarak yeniden düzenlenecek, hali hazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacak.

İBB’den açıklama

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yaşanan süreç ve yeni düzenlemeye ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, şöyle denildi:

“EPDK’nın uyarısı üzerine ödenmeyen faturalar iptal edilerek 30 günlük faturalar düzenlemek için çalışma başlatılmıştır. Buna göre yeni fatura bedeli, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; halihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Ödenmiş faturalarda da esasen gerçek tüketimden kaynaklanan bedel ödenmiş olmakla birlikte; abonelerimizin talebi halinde, 30 güne karşılık gelecek şekilde yeniden düzenlenecek; hâlihazırda tüketilmiş bakiye kısım ise bir sonraki faturaya yansıtılacaktır. Bu durumda, bakiye tüketim için ödenmiş tutar sonraki faturadan mahsup edilebileceği gibi talep halinde iadesi sağlanacaktır.”
Previous post
'AVM'lerin açılması salgında ikinci dalgayı tetikler'
Next post
HDP: Kürt annesine çocuğunun mezar taşı önünde nöbet tutmak reva görüldü