Ana SayfaGüncelIğdır Belediyesi Eşbaşkanı Akkuş tutuklandı

Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Akkuş tutuklandı

HABER MERKEZİ – Görevden alınıp yerine kayyum atandıktan sonra gözaltına alınan Iğdır Belediyesi Eşbaşkanı Yaşar Akkuş, ‘örgüt üyeliği’ suçlamasından tutuklandı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 15 Mayıs’ta görevden alınarak yerine kayyum atanan Iğdır Belediye Eşbaşkanı Yaşar Akkuş, gözaltına alınmıştı.

Bu sabah saatlerinde emniyetteki ifadesinin ardından “örgüt üyesi olmak” iddiasıyla savcılığa ifade veren Akkuş, tutuklama talebiyle Nöbetçi Sulh Hakimliği’ne sevk edildi.

Hakimliğe çıkarılan Yaşar Akkuş, “örgüt üyesi olmak” suçlamasından tutuklanarak Iğdır Cezaevi’ne gönderildi.

İl Emniyet Müdürlüğü’nde tutulan diğer Eşbaşkan Eylem Çelik’in ise gözaltı süresinin dört gün uzatıldığı belirtildi.

Akkuş gözaltına alınırken “Çalmadık çırpmadık, yemedik sizlere de yedirmedik, bu size dert oldu, en büyük gücümüz halkımız ve gülüşümüz. Bu da size dert olsun… Baş eğmedik, eğmeyeceğiz de” demiş ve Twitter üzerinden şu mesajı paylaşmıştı:

Yine görevden alınıp yerine kayyum atandıktan sonra gözaltına alınan Altınova Belediyesi Eşbaşkanı Casim Budak da 17 Mayıs’ta tutuklanmıştı.

65 belediyeden 45’ine kayyum

HDP, 31 Mart 2019’daki yerel seçimlerde üçü büyükşehir, beşi il, 45’i ilçe ve 12’si belde olmak üzere toplam 65 belediye kazanmıştı.

Seçimlerin ardından partinin ilkin büyükşehirler olmak üzere belediyelerine kayyumlar yoluyla peyderpey el konuluyor.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 45 belediyesine kayyum atanmış oldu. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.

Previous post
MEB duyurdu: Lisede sınıf geçme nasıl olacak?
Next post
13 partiden belediyelere kayyum atanmasına tepki: Sessiz kalmayacağız