Ana SayfaBilim ve Teknolojiİki astronotu taşıyan SpaceX’in uzay aracı fırlatıldı

İki astronotu taşıyan SpaceX’in uzay aracı fırlatıldı

HABER MERKEZİ – Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Crew Dragon isimli uzay aracı astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken ile birlikte uzaya fırlatıldı.

Elon Musk’ın şirketi SpaceX’in Crew Dragon adlı uzay aracının uzaya fırlatılması ABD’deki hava şartları nedeniyle 28 Mayıs’ta ertelenmişti.

Hava koşullarının uygun olduğuna karar verilmesi üzerine astronotlar Doug Hurley ve Bob Behnken’in içinde bulunduğu aracın fırlatma işlemi, 1969 yılında Ay’a gönderilen ilk uzay aracının fırlatıldığı Kennedy Uzay Merkezi’nden yapıldı.

Fırlatma işleminden önce konuşan Doug Hurley, “ABD’yi yeniden uzaya araç gönderme işinin bir parçası yapan bu devasa çabaların bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Yörüngeye ulaşınca haberleşiriz” dedi.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre işlemi yerinden izleyen ABD Başkanı Donald Trump da “Bu daha başlangıç. Bu, gerçekten çok özel bir olay” ifadelerini kullandı.

Astronotların Uluslararası Uzay İstasyonu’na (ISS) bugün 17.30’da ulaşması bekleniyor.

NASA’nın uzay araçlarını emekli ettiği 2011’den bu yana Uluslararası Uzay İstasyonu’na astronot gönderilmiyordu. Bu açıdan, bugünkü sefer bir ilk niteliği taşıyor.

Bu işlem aynı zamanda NASA’nın astronotlarını uzaya göndermek için ilk defa özel bir şirketle çalışıyor olması açısından da bir ilk.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
‘Salgın kadın kazanımlarını onlarca yıl geriye götürebilir’
Sonraki Haber
Hasta tutuklu Vefa Kartal yaşamını yitirdi