Ana SayfaGüncelIldikó Enyedi imzalı “Benim 20. Yüzyılım” filmi erişime açılıyor

Ildikó Enyedi imzalı “Benim 20. Yüzyılım” filmi erişime açılıyor

HABER MERKEZİ – Macaristan sinemasının usta yönetmenlerinden Ildikó Enyedi’nin yönettiği “Benim 20. Yüzyılım”, İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden ücretsiz olarak izlenebilecek.

İstanbul Modern Sinema, Macaristan sinemasının usta yönetmenlerinden Ildikó Enyedi imzalı “Benim 20. Yüzyılım” (Az én XX. századom) filmini online olarak erişme açıyor.

Film, İstanbul Modern’in internet sitesi üzerinden 15 Mayıs Cuma saat 20.00’den itibaren 24 saat boyunca izlenebilecek.

Geçtiğimiz Mart ayında Ildikó Enyedi Hakkında Her Şey programında tüm filmlerine yer verilen yönetmenin ikinci uzun metrajı olan “Benim 20. Yüzyılım”, 1989 yılında Cannes’da Altın Kamera ödülüne layık görülmüş ve yönetmenin uluslararası alanda ismini duyurmasına vesile olmuştu.

Film, 1880 yılında Budapeşte’de dünyaya gelen ikiz kız kardeşlerin annelerinin ölümünün ardından sokakta kibrit satmaya başlaması ve birbirlerinden ayrılıp farklı hayatlara savrulmasını anlatır.

İkiz kardeşlerin yolları 1899 yılının yılbaşı akşamı yeniden kesişir. İkizlerden Lili, Budapeşte’de bir politikacıya suikast düzenlemeye hazır feminist ve anarşist bir kadınken; Dóra varlıklı lüks ve para düşkünü bir kadındır.

İki kız kardeşin öyküsü üzerinden anarşizmi ve kapitalizmi tartışan yönetmen, filmdeki mizahı da bunun üzerinden şekillendiriyor.

Edison’un icadı olan ampulle başlayan, Edison’un bir başka icadı olan telgrafın keşfiyle biten “Benim 20. Yüzyılım”, modernizmin başlangıcında kadınların kendi benliklerini bulmasına dair bir öyküye dönüşüyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
UNICEF'ten uyarı: Salgın sonrası çocuk ölümleri artabilir
Sonraki Haber
Sarısu Pehlivan: Gökçek’in yaşam hakkını savunmaktan daha doğal ne olabilirdi ki