Ana SayfaGüncelİmamoğlu: Bloke edilen paralar hala ihtiyaç sahiplerine verilmedi

İmamoğlu: Bloke edilen paralar hala ihtiyaç sahiplerine verilmedi

HABER MERKEZİ – İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı İmamoğlu, bakanlık kararı sonrası bloke konan bağış paralarının halen sahiplerine iade edilmediğini söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, ‘Corona’ yardımları kapsamında başlatılan bağış kampanyasının İçişleri Bakanlığı’nca durdurulmasıyla beraber Vakıfbank’ta bloke edilen paraların halen sahiplerine iade edilmediğini söyledi.

Tele1’de açıklamalarda bulunan İmamoğlu, mahkemeye başvurduklarını ve ‘mahkemenin adaletli bir şekilde karar vereceğine inandıklarını’ söyledi ve “Bu süreci sonlandıracağını düşünüyoruz” dedi.

Olan biteni “siyasi kibir üzerinden verilmiş bir karar” olarak niteleyen İmamoğlu, “Bu karara son verilmesi gerekir” diye belirtti.

Bağış paralarının hala ihtiyaç sahiplerine ulaşmadığını belirten İmamoğlu, “İçim sızlıyor” dedi ve ekledi: “Kardeşim, bizi yargılıyorsanız, zaten soruşturma açtınız, yargılayın. Ama bırakın bağış yapmış insanların paraları, bir an önce ihtiyacı olan insanlara ulaşsın.”

Zorluklar yaşatıldığını ve engellemelerle karşılaştıklarını söyleyen İmamoğlu, “Ama bunlar bizi yıldıracak meseleler değil” dedi.

“Topluma bir ceza mı verilmek isteniyor?” diye soran İmamoğlu, “16 milyondan bahsediyorum onu bilemiyorum. Ama zamanı geldiğinde, 16 milyonun kimi cezalandıracağı hakkında, benim epeyce bir bilgim ve epeyce bir hissiyatım var” diye konuştu.

Ne oldu?

İstanbul ve Ankara dahil olmak üzere bazı CHP’li büyükşehir belediyeleri, salgından ekonomik olarak etkilenenler için yardım kampanyası başlamıştı.

Ancak İçişleri Bakanlığı, valilikten izin alınmayan kampanyaların geçersiz olduğu yönünde genelge yayınlarken, banka hesaplarına bloke konmuştu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, karara karşı dava açmıştı.

Kampanya sebebiyle hakkında soruşturma başlatılan İmamoğlu, belediyeye yapılan 900 bin liralık bağışın Vakıfbank’taki hesapta olduğunu söylemişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Zilan Deresi'nde HES'e tepki: Hem doğa hem hafıza kırım
Sonraki Haber
Kanal İstanbul'da keşif için bir karar daha