Ana SayfaGüncelİmamoğlu’na kayyum çağrısı: ‘Sessiz kalma’

İmamoğlu’na kayyum çağrısı: ‘Sessiz kalma’

HABER MERKEZİ – Belediyelerine atanan kayyumlara karşı demokrasi güçlerini “net tutum almamakla” eleştiren HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na “Kayyumlara karşı sessiz kalma” çağrısı yaptı.

HDP’nin seçim yoluyla kazandığı belediyelere kayyum atamaları salgın sürecinde de devam ediyor.

Partinin bu kez Iğdır, Siirt, Kurtalan, Baykan ve Altınova belediyelerine kayyumlar atandı.

Yerlerine kayyumların getirildiği belediye eşbaşkanları, evlerine düzenlenen baskınlarla gözaltına alındı.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 65 belediyesinden 45’ine kayyum atanmış oldu. Partinin altı belediyesinin seçilmişine de KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti.

İki ismi de partiden ihraç eden HDP’nin elinde kalan belediye sayısı 12’ye düştü.

Söz konusu duruma ilişkin MA’ya değerlendirmelerde bulunan HDP İstanbul İl Eşbaşkanları Elif Bulut ve Erdal Avcı, salgın sürecinin ilk günlerinde Batman, Silvan, Ergani, Lice ve Eğil belediyelerine kayyumların atandığını hatırlatarak, belediyelerinin örnek çalışmalar yürüttüğünden dolayı hedef haline geldiğini ifade ettiler.

Muhalefetin yan yana durması gerektiğini belirten HDP’li eşbaşkanlar, şunları ifade etti: “Bugün belediyelerimize atanan kayyumlara susarlarsa sıra diğer belediyelere de gelecektir. Sessiz kalmanın sırayı savuşturacağı anlamına gelmemesi gerektiğini diğer belediyelerin bilmesi gerekiyor. Demokrasi alanında mücadele eden her kurumun, partinin mutlaka bir söz söylemesi ve birlikte karşı çıkması lazım.”

Partilerinin yerel seçimlerde AKP’nin kaybetmesi için stratejik oy kullandığı anımsatılarak, “CHP, bizim oy ve katkılarımızla birçok büyükşehir belediyesini kazandı. Bu anlamda kayyımlara karşı susulması, bir söz söylememesi halk nezdinde bir rahatsızlık yaratıyor” dendi.

CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na da çağrı yapılarak, özetle şunlar kaydedildi:

“İstanbul İl Örgütü olarak Ekrem İmamoğlu’ndan kayyumlara karşı bir açıklama bekliyoruz. İmamoğlu kendisine oy veren yurttaşların rahatsızlıklarını bilebilecek kadar iyi bir politikacı. İmamoğlu ve demokrasi güçlerinin bugün kalkıp yapılanların haksızlık olduğunu, kayyumların bir darbe olduğunu net bir şekilde söylemek zorundalar. Çünkü demokrasi mücadelesi iddiaları; bu hak gaspına karşı da kalkıp söz söylemeleri, sözden fazla şey yapması gerektirmektedir.

“Eğer yüz binlerce seçmenin oy verdiği halkın iradesine darbe yapılıyor ve siz buna tutum almıyorsanız; yapılanlara ortak olmuş olursunuz. Bu anlamıyla İmamoğlu başta olmak üzere demokrasi güçlerinin ses çıkarmaları şarttır. Çünkü demokrasinin güçlendirmenin tek yolu ilkeli ve tutarlı siyasettir.”

Previous post
Yaşam savunucularından 'Zilan' çağrısı
Next post
Gözaltındaki HDP'li eşbaşkanların soruşturmasında gizlilik kararı