Ana SayfaDünyaIMF’ye göre salgının ekonomiye etkisi ‘tahminlerden daha kötü’

IMF’ye göre salgının ekonomiye etkisi ‘tahminlerden daha kötü’

HABER MERKEZİ – IMF’den Corona virüsü salgınının küresel ekonomiye etkisi konusunda uyarı geldi. Kuruluşun başkanı Georgieva, “Bu virüsün davranışı konusundaki bilinmeyenler, tahminler için ufku karartıyor” dedi.

Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, küresel ekonomik tahminlerin daha da kötüleşebileceğini söyledi.

Avrupa Üniversitesi Enstitüsü tarafından internet üzerinden düzenlenen bir etkinliğe katılan Georgieva, son ekonomik verilerin IMF’nin 2020’de yüzde 3’lük küçülme tahmininden daha kötü olduğunu belirtti.

Georgieva, “Yakın vadede tıbbi çözümler gözükmediğinden, maalesef bazı ekonomiler için daha kötü senaryolar yaşanabilir. Bu virüsün davranışı konusundaki bilinmeyenler, tahminler için ufku karartıyor” dedi.

IMF’nin küresel ekonomideki yüzde 3’lük daralma tahmini, 1930’lu yıllarda yaşanan Büyük Buhran’dan bu yana en sert düşüş.

IMF, 2021’de ekonominin kısmen toparlanacağını tahmin etmekle birlikte, salgına bağlı olarak sonuçların çok daha kötü olabileceği uyarısında da bulunmuştu.

Georgieva ayrıca, ABD ile Çin’e Corona virüsü salgınında ekonomik toparlanmayı zayıflatabilecek bir ticaret savaşını alevlendirmeme uyarısında bulundu.

Öte yandan IMF Başkanı Georgieva, korumacı ekonomilere dönüşün, kritik bir dönemde ekonomik toparlanmayı zayıflatabileceği uyarısı yaptı.

Previous post
Bakırköy'de Ermeni Kilisesi'nin kapısı yakılmak istendi
Next post
Tatbikat sırasında merdiven kırıldı: İtfaiyecilerden biri öldü, biri yoğun bakımda