Ana SayfaÇalışma Yaşamıİzmir’de 1 Mayıs’ı kutlayan işçilere ceza

İzmir’de 1 Mayıs’ı kutlayan işçilere ceza

HABER MERKEZİ – İzmir Gaziemir Belediyesi’nde görevli 17 işçiye 1 Mayıs’ta oluşturdukları konvoy gerekçe gösterilerek, yasaktan muaf olmalarına rağmen sokağa çıkma yasağını muhalefetten para cezası kesildi.

İzmir Gaziemir Belediyesi’nde görevli temizlik personeli, sokağa çıkma yasağının uygulandığı 1 Mayıs 15.00 – 23.00 vardiyası için görev yerlerine bayraklarıyla süsledikleri araçlarda korna çalıp, marş söyleyerek gitti.

İşçilere, yasaktan muaf olmalarına rağmen “sokağa çıkma yasağına muhalefet”ten para ceza kesildi.

Konuya ilişkin konuşan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “Bu kesilen cezalar siyasidir. Gerekirse bu cezaları ben öderim ama işçi kardeşlerimin küçük siyasete alet edilmesine izin vermem” dedi.

Gaziemir İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri işçilere kesilen cezanın ilçe Kaymakamı Ahmet Süheyl Üçer tarafından onandığını belirten Arda, şunları söyledi:

“İşin ilginç yanı, kaymakamın onayladığı belgeyi kamuoyuna Gaziemir Belediyesi AKP Grup Başkan Vekili Uğur İnan Atmaca duyurdu. Karşımızda işçilerin 1 Mayıs günü iş bölgelerine giderken araçlarını süslemesine ve marş söylemesine tahammül edemeyen bir zihniyet var. Her ne kadar toplu iş sözleşmesi ile maaşlarını düzenlesek de halen daha ülkedeki ekonomik gerçekler karşısında düşük kalan gelirlerle çalışmak zorunda kalan temizlik personelimiz üzerinden siyaset yapmak adına keyfi cezalar kesmek ve onları kamuoyunun önüne atmak hiçbir ahlaka sığmamaktadır.”

Arda, cezaya itiraz edeceklerini belirterek, “Eğer ki, cezalar iptal edilmezse bu cezaları gerekirse kendim ödeyeceğim ama işçi kardeşlerimin, bu zorlu ekonomik koşullarda neredeyse aldıkları aylık maaşları kadar bir cezayı ödemesine izin vermeyeceğim. Konuyu kamuoyunun vicdanına sunuyor, bu siyasi cezaların derhal iptal edilmesini talep ediyorum” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İSİG: Salgının ikinci ayında Covid-19 nedenli en az 128 iş cinayeti yaşandı
Sonraki Haber
Çin'in İsrail büyükelçisi evinde ölü bulundu