Ana SayfaGüncelİzmir’de camilerden “Çav Bella” çalınması soruşturmasında bir gözaltı

İzmir’de camilerden “Çav Bella” çalınması soruşturmasında bir gözaltı

HABER MERKEZİ – İzmir’de camilerde “Çav Bella”nın çalınmasına ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığı açıklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” marşının çalınmasına yönelik soruşturma kapsamında bir kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan açıklamada, “Cumhuriyet Başsavcılığımızca başlatılan soruşturmada bir danışmanlık şirketinde yönetici olarak görev yapan Banu Ö, Türk Ceza Kanunu’nun 216/3 maddesi kapsamında ‘Dini değerleri alenen aşağılamak’ suçundan gözaltına alınmıştır” denildi.

Açıklamada, aynı soruşturma kapsamında bir kişinin daha gözaltına alındığı ve bu kişinin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı belirtildi.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İzmir Müftülüğü’nden yapılan suç duyurusunun ardından, “Müftülüğün merkezi ses sistemini sabote ederek kentte bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapanlar ile eylemi övücü ve destekleyici ifadelerle sosyal medya hesaplarından paylaşımda bulunanlar” hakkında soruşturma başlatmıştı.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş da camilerin hoparlörlerinden “Çav Bella” çalınmasına ilişkin Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, eylemi öven kişiler hakkında da soruşturma başlatıldığını söylemişti.

Previous post
İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı ertelendi
Next post
İddianame hazırlandı: El Hemdan 'dur ihtarı'na uymuş, polis sendelememiş