Ana SayfaGüncelİzmir’de üreticiden tüketiciye aracısız buluşma: Kent Market açıldı

İzmir’de üreticiden tüketiciye aracısız buluşma: Kent Market açıldı

HABER MERKEZİ – İzmir’de maddi durumu iyi olmayan yurttaşların yaşadığı yerlerde açılması planlanan ‘Kent Marketi’nin ilki hizmete açıldı.

İzmir’de Karşıyaka Belediyesi iştiraki Kent A.Ş. tarafından maddi durumu iyi olmayan yurttaşlar için Kent Market açıldı.

MA’da yer alan habere göre Cumhuriyet Mahallesi’nde hizmete açılan markette, Ege Bölgesi ve İzmir’de faaliyet gösteren çeşitli kooperatiflerden temin edilen ürünler tüketiciyle buluşuyor.

Kırmızı et, tavuk, bakliyat, sıvı yağ çeşitleri, şarküteri ile günlük süt ve süt ürünleri, bal ve peynir çeşitlerinin yanı sıra, Kent A.Ş tarafından üretilen köfte ve sucuk gibi ürünler de tesiste satışa sunuluyor.

Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay, Kent Market ile hedeflerinin üretici ve tüketiciyi aracısız şekilde buluşturmak olduğunu belirterek, dezavantajlı olan bölgeleri önceleyerek gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşmak istediklerini ifade etti.

Marketi ilerleyen dönemde sosyo-ekonomik seviyesi düşük olan diğer mahallelere de taşımak istediklerini belirten Tugay, “Ayrıca, hiçbir geliri olmayan yurttaşlarımızın temel ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için bir alışveriş kartı projemiz de var. Belirlenecek vatandaşlarımıza birer kart vererek, her ay marketimizden belli bir miktarda ücretsiz alışveriş yapma imkanı sunacağız” dedi.

Previous post
RTÜK, Sevda Noyan'ın sözlerini gündemine alacakmış
Next post
“Ölüm listesi olanlar değil, ‘milyonlar aç’ diyenler gözaltında”