Ana SayfaCezaevleriKadınlardan siyasi tutuklular için kampanya: “Dayanışma bizi yaşatır”

Kadınlardan siyasi tutuklular için kampanya: “Dayanışma bizi yaşatır”

HABER MERKEZİ – TJA, uluslararası kadın örgütleri ile birlikte salgın döneminde hayata geçirilen infaz düzenlemesinde kapsam dışı bırakılan siyasi tutuklular için “Dayanışma bizi yaşatır” kampanyası başlattı.

Özgür Kadın Hareketi (TJA), uluslararası kadın örgütleri ile birlikte Corona virüsü salgını günlerinde siyasi tutukluların serbest bırakılması için “Dayanışma bizi yaşatır” kampanyasını başlattığını açıkladı.

Kampanyaya dair Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Genel Merkezi’nden yapılan açıklamaya, TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hülya Alökmen Uyanık, TJA aktivisti Sümmeye Gök, MED TUHAD-FED Eşbaşkanı Elif Haran, MEBYA-DER Eşbaşkanı Yüksel Almas katıldı.

TJA Sözcüsü Ayşe Gökkan, kampanyaya ilişkin Kürtçe olarak yaptığı açıklamada, “kapitalist modernite sisteminin doğa, çevre ve toplum yaşamında yarattığı tahribatlar ile bağlantılı olarak koronavirüs pandemisinin insan sağlığı ve yaşamı için büyük tehlike olduğunu” dile getirdi.

Gökkan, “muhalif ve siyasi tutsakların, virüsün cezaevlerinde yayılmasını önlemek amacıyla çıkarılan ceza erteleme ve af düzenlemelerinin dışında tutularak, adeta ölüme terk edildiğini” söyledi.

Gökkan, “Biz ‘dışarıdakiler’ bu süreçte ‘içerdeki’ direnişçi kız kardeşlerimizi, muhalif, devrimci ve siyasi tutsakları savunmalı, onların hayatını korumalıyız! Ki savunmasız insan hayatını korumak ve kurtarmak bizler açısından bir ahlak ve vicdan meselesidir” dedi.

Yaşam ve sağlıkları ciddi risk altında olan siyasi tutukluların serbest bırakılması için herkesi kampanyalarına katılmaya çağıran Gökkan, kampanyanın hedeflerini şöyle sıraladı:

  • Tutsaklar, özellikle kadın tutsaklar, aileleri ve destekçilerin arasında anlamlı temaslar kurmak, tutsakların durumunu ve düşüncelerini toplumda görünür, tutsakların sesini dışarıya ulaştırmak.
  • Tüm ülkelerde tutsakları desteklemek ve hükümetlerin cezaevi politikalarına karşı dilekçe kampanyaları başlatmak.
  • Birleşmiş Milletler, İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT), Uluslararası Af Örgütü ve benzeri kuruluşlardan, tüm siyasi tutsakların derhal serbest bırakılması için söz konusu ülkeler üzerinden siyasi ve diplomatik baskı ve kamuoyu oluşturulmalarını talep ediyoruz.

Kampanyayı düzenleyenler

Özgür Kadın Hareketi (TJA), Kurdish Women’s Movement – Europe (TJK-E), RONAK, CENÎ – Kurdish Women‘s Office for Peace, International Women’s Alliance (IWA), Women Democratic Front Pakistan (WDF), Ruba odeh Palestine, Abya Yala Feminists, National Front for Egyptian Women, Moroccan Association for Progressive Women, Revolutionary Association of the Women of Afghanistan RAWA, Collective of Support for Women Prisoners in Aragon (C.A.M.P.A.), Leyla Khaled, Janet Biehl, Margaret Owen, Khadija Ryadi, Karima, Hafnawi, Selay Ghaffar, Weeda Ahmad, Dr. Aziz Rhali, Atika Ettaife.


Kampanyaya dair ayrıntılar ve etkinliklere solidaritykeepsusalive adresinden ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Çerkes Soykırımı'nın 156'ncı yılı
Sonraki Haber
Tanrıkulu: Nisan'da 271 yaşam hakkı ihlali, 561 işkence olayı yaşandı