Ana SayfaEkolojiKalekollar için ağaçlar kesiliyor

Kalekollar için ağaçlar kesiliyor

HABER MERKEZİ – Şırnak’ta kalekolların etrafında bulunan ağaçlar kesiliyor. Kıyım, kent merkezinden Uludere’ye kadar uzanıyor. İl Orman İşletme Müdürlüğü kıyımın kalekolların yol ve alanları için yapıldığını doğrularken, korucuların kesimine devam ettikleri binlerce ağaçların farklı illere satıldığı öğrenildi.

Şırnak kırsalındaki Cudi Dağı bölgesinde yapımları büyük oranda tamamlanan kalekolların etrafındaki ağaçlar kesiliyor.

MA’nın haberine göre bu kıyım korucular tarafından yaklaşık iki aydır sürüyor. Ağaç kesimi kent merkezinden Uludere’nin Şenoba Beldesi’ne kadar uzanıyor.

Korucuların, özellikle Anılmış, Kemerli ve Yarımsu köyleri civarında her gün 100 tona kadar ağaç kesimi yaptığı belirtiliyor.

Ajans, kesilen ağaçların tonunun 360 TL’den satıldığını ve kesilen odunların da 11-12 ton şeklinde kamyonlara yüklenerek, Urfa merkez ve Ceylanpınar ilçesi ile Adıyaman’a gönderildiğini aktarıyor.

Cudi’deki ağaç kıyımına dair ilgili kurumlar sessiz. Ancak MA’nın ulaştığı Şırnak Orman İşletme Müdürlüğü, ormandaki ağaç kesimini kabul etti.

Telefona bakan kişi, kesimin kalekolların yol ve alanları için ağaç kesiminin yapıldığını belirterek, kurumlarının kesimle bir bağının olmadığını ifade etti.

Previous post
“Virüse yakalanan tutukluya sadece grip ilacı verildi” iddiası
Next post
Zilan Deresi'nde HES'e tepki: Hem doğa hem hafıza kırım