Ana SayfaGüncelKamera arkası çalışanlarına 4 milyon lira destek

Kamera arkası çalışanlarına 4 milyon lira destek

HABER MERKEZİ – Netflix, İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası’nın işbirliğiyle Covid-19 pandemisinden olumsuz etkilenen sinema-televizyon sektörünün kamera arkası çalışanlarına 4 milyon lira destek dağıtılacak. Desteğe serbest çalışanlar da dahil olmak üzere Türkiye genelinde prodüksiyonların durmasından olumsuz etkilenen kamera, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde çalışanlar başvurabilecek.

Covid-19 pandemisi nedeniyle çalışmaları kesintiye uğrayan sinema-televizyon sektörünün kamera arkası çalışanlara Netflix’in 4 milyon TL’lik katkısıyla oluşturulan destek sağlanacak.

Destek kampanyası Netflix, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Sinema Televizyon Sendikası’nın işbirliğiyle yapılıyor.

Desteğin yönetimini ve dağıtımını İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası üstlenecek.

Kimler başvurabilir?

Desteğe serbest çalışanlar da dahil olmak üzere Türkiye genelinde prodüksiyonların durmasından olumsuz etkilenen kamera arkası çalışanları başvurabilecek.

Bu kapsamda kamera, ışık, ses, sanat yönetimi, makyaj, kostüm tasarımı ve ulaşım gibi farklı birimlerde asistanlık, koordinatörlük, operatörlük ve teknisyenlik gibi çeşitli görevler üstlenen sayısız çalışan yer alıyor.

Sektör çalışanlarına verdikleri hizmetlerden ötürü sunulan bu destek kapsamında bir defaya mahsus olarak dağıtılacak kişi başı tutar ise 2 bin 500 TL olarak belirlendi.

Başvurular ne zaman başlayacak?

Başvuru koşulları ve hak sahibi olma kriterleri hakkında detaylı bilgi içeren rehber, Sinema Televizyon Sendikası’nın internet sitesinde (https://www.sinematvsendikasi.org) yayınlandı.

Başvuru süreci 27 Mayıs tarihinde, online başvuru formunun aynı sitede yayınlanmasının ardından başlayarak 14 gün boyunca devam edecek.

İKSV ve Sendika üyelerinden oluşacak değerlendirme kurulu, başvuruların başlamasını izleyen üç haftalık süreç içerisinde başvuruları inceleyerek desteğe hak kazananları belirleyecek.

Destek ile ilgili kim ne dedi?

Destek kampanyası ile ilgili İstanbul Film Festivali Direktörü Kerem Ayan, Sinema Televizyon Sendikası Yönetim Kurulu Üyesi Damla Kırkalı ve Netflix Türkiye Orijinal İçerik Direktörü Pelin Diştaş şunları söyledi:

Kerem Ayan: “Kamudan, özel sektöre herkesin Türkiye sinemasına destek için sektörel bir dayanışma içinde olması gereken bu dönemde İKSV olarak biz de Netflix’in maddi katkısı ve Sinema Televizyon Sendikası ile hayata geçirilen bu desteğin sinemamızın yeni dönemde üreteceği ve festivalimizde göstereceğimiz filmlerin üretimine katkı sağlamasını diliyoruz.”

Damla Kırkalı: “Pandemi sebebiyle hayatları zora girmiş olan sektör çalışanlarına destek olmamızı sağlayan bu girişime ortak olduğumuz için Sinema TV Sendikası olarak çok mutluyuz. Bu dayanışmanın diğer kurum ve kuruluşları da sektöre katkıda bulunmaya teşvik edeceğini umuyoruz.”

Pelin Diştaş: “Bu zor günlerde onlara destek olabilmek için üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İKSV ve Sinema Televizyon Sendikası’na bu çalışmadaki işbirliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz.”


Başvuru koşulları ile ilgili ayrıntılı bilgiye BURADAN ulaşabilirsiniz.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
MEB'den sözleşmeli öğretmenlere ilişkin açıklama
Sonraki Haber
Merkez Bankası swap ihaleleri limitini artırdı