Ana SayfaGüncelKanser hastası sekiz yaşındaki Ahmet yaşamını yitirdi

Kanser hastası sekiz yaşındaki Ahmet yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Yasak nedeniyle yurtdışına tedaviye gidemeyen, kemik kanseriyle mücadele eden sekiz yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, yaşamını yitirdi. Ataç’ı Türkiye, sosyal medyada yayınlanan, “19 aydır babamı görmüyorum. Bir yıldır hastayım. Babama sarılmak ve iyileşmek istiyorum” videosu ile tanımıştı.

Adana’da tedavi için yasak nedeniyle yurtdışına gidemeyen, kemik kanseriyle mücadele eden 8 yaşındaki Ahmet Burhan Ataç, dün gece durumunun ağırlaşmasıyla kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Ataç’ın cenazesi toprağa verilmek üzere ailesi tarafından Adana Kabasakal Mezarlığı’na getirildi.

Tarsus Kampüs Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ataç’ın babası Harun Reha Ataç ise yoğun girişimler sonucu oğlunun cenaze törenine katılabildi.

Askerlerin yoğun güvenlik önlemleri altında mezarlığın gasulhanesine giren Ataç’ın babası, oğlunun dini vecibelerini yerine getirilmesi görevine katıldı.

Dini vecibelerinin ardından Ataç’ın cenazesi gözyaşları içinde toprağa verildi.

Son isteği babasına sarılmaktı

Ahmet’in annesi Zekiye Ataç ve babası Harun Reha Ataç 2018 yılında Gülen Cemaati soruşturması kapsamında gözaltına alındı. Ataç’ın annesi serbest bırakılırken, babası tutuklandı.

Babası cezaevinde olan Ataç’ı Türkiye, sosyal medyada yayınlanan, “19 aydır babamı görmüyorum. Bir yıldır hastayım. Babama sarılmak ve iyileşmek istiyorum” videosu ile tanımıştı.

Cenaze töreninde de Ataç’ın son kez hastanede oğlunu görmesine izin verilmediğini aktaran yakınları, “Hastanede Ahmet sürekli babasını sayıklıyordu. 3 kez kalbi durdu ve her seferinde babasını sayıkladı. Babanın son kez oğlunu görmesi için tüm girişimlerde bulunduk. Mersin Savcılığı izin verdi ama Adana Savcılığı izin vermedi. Savcı sabahı bekledi. Ahmet babasını sayıklayarak öldü” dedi.

Tedavi arayışı

Ataç’ın annesi Zekiye Ataç, Almanya’daki bir onkoloji kliniğinde tedavi umudu olduğunu sosyal medyadan duyurmuş ancak yurt dışına çıkış yasağı bulunması nedeniyle Ataç babaannesi ile Almanya’ya gitmişti.

Annesini yanında isteyen Ataç, tedavisine ara verildiği süreçte yeniden Türkiye’ye getirilmişti. Daha sonra yürütülen kampanya ile annesi pasaportunu alabilmişti.

Ataç, tedaviye cevap veremediği için tekrardan Türkiye’ye getirilmişti. Baba Ataç ise tüm girişimlere rağmen oğlunun son günlerini göremedi.

Sosyal medyadan tepki

Ataç’ın ölümünün ardından sosyal medya kullanıcıları #AhBeAhmet hashtagıyla tepkilerini dile getirdi.




Önceki Haber
THY seferleri ne zaman başlayacak, seferler hangi kısıtlamalarla sürecek?
Sonraki Haber
İbrahim Gökçek hayatını kaybetti