Ana SayfaGüncelKarakolda önce ‘marş’ işkencesi, sonra ‘fiziki mesafeyi’ ihlalden para cezası

Karakolda önce ‘marş’ işkencesi, sonra ‘fiziki mesafeyi’ ihlalden para cezası

HABER MERKEZİ – Ağrı’da Patnos İlçe Jandarma Komutanlığı bahçesinde tek sıraya konularak, okunan İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri istenen yaklaşık 20 kişiye küfür ve hakaretler edildiği, buna itiraz eden iki kardeşe işkence yapıldığı iddia edildi. Darp edilen kardeşlere bir de ‘fiziki mesafe’ kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 150 lira para cezası kesildiği bildirildi.

Ağrı’da asker, 20 Mayıs’ta çok sayıda kişinin kimliklerini hiçbir gerekçe göstermeden topladı ve karakola götürdü.

İddiaya göre, daha sonra kimliklerini almak için Patnos ilçesindeki İlçe Jandarma Komutanlığı’na giden yaklaşık 20 kişi, askerler tarafından tek sıraya konuldu ve yine askerler tarafından okunan İstiklal Marşı’na eşlik etmeleri istendi.

MA’dan Dindar Karataş’ın haberine göre, marş okunurken kendi aralarında konuştukları gerekçesiyle bu kişilere küfür ve hakaretler yağdırıldı.

Buna tepki gösteren iki kardeş Coşkun Çetres ve Enes Çetres ise kamera bulunmayan bir odaya götürülerek darp edildi.

Darp sonucu vücudunda morluklar oluşan kardeşlerden Coşkun Çetres, yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Tek sıraya girmemizi ve esas duruşta ses çıkarmadan beklememizi söylediler. Sonra da okudukları İstiklal Marşı’na bizim de eşlik etmemizi söylediler. Arkadaşlar da kendi aralarında o sırada konuşuyorlardı, askerler hakaret ederek üstümüze geldi. Hakaretler ettiler.

“Onların bu yaklaşımını kabul etmediğimiz için benle ağabeyimi zorla kamera bulunmayan bir odaya götüren yaklaşık 20 asker hunharca saldırmaya başladı. Tekmeler ve yumruklarla bize vurdular. Bundan dolayı kulağım kanadı. Bir parmağımda kesik, sırtımda morluklar oluştu. Kardeşimin de vücudunda morluklar oluştu.”

İnsanlık dışı bir muameleye maruz kaldıklarını söyleyen Çetres, karakoldan ayrıldıktan sonra hastaneye giderek, darp raporu aldıklarını ve savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirtti.

Çetres, “Bizi hastaneye götürerek formaliteden bir rapor hazırladılar. Avukatımızın savcılığa başvurması üzerine savcı, bizim tekrar hastaneye gitmemizi istedi. Yeniden hastaneye giderek darp raporu aldık. Bundan sonra yasal sürecin nasıl işleyeceğini takip edeceğiz” dedi ancak mahkeme ya da yasalara güvenmediğini de ekledi.

Çetres ayrıca jandarmanın kendisiyle ağabeyine ‘fiziki mesafe’ kuralını ihlal ettikleri gerekçesiyle 3 bin 150 lira para cezası kestiğini de belirtti.

Previous post
Cumhuriyet’e 35 gün ilan kesme cezası
Next post
Çin'den Hong Kong için yeni “güvenlik yasası” girişimi