Ana SayfaGüncelKürt siyasetçi ve aktivistlere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

Kürt siyasetçi ve aktivistlere operasyon: Çok sayıda gözaltı var

HABER MERKEZİ – Diyarbakır merkezli yürütülen bir operasyon kapsamında TJA aktivistleri, Rosa Kadın Derneği yöneticileri, HDP’li belediye meclis üyeleri ve DBP’nin eski Eş Genel Başkanı Arslan’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Diyarbakır merkezli yürütülen bir soruşturma kapsamında Özgür Kadın Hareketi (TJA) aktivistleri ile Rosa Kadın Derneği yönetici ve üyelerinin evlerine polisler tarafından baskın düzenlendi.

Sabaha karşı yapılan baskınlar sırasında evlerde saatlerce arama gerçekleştirildiği belirtildi.

Ev baskınlarında Rosa Kadın Derneği Başkanı Adalet Kaya, derneğin kurucu üyeleri Narin Gezgör, Ayla Akat Ata ve Fatma Gültekin ile TJA aktivistleri Gülcihan Şimşek ve Zelal Bilgin gözaltına alındı.

Urfa’da gözaltına alınan Gezgör’ün sağlık kontrollerinin ardından Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne getirileceği aktarıldı.

Rosa Kadın Derneği’nden çağrı

Polis ayrıca, üye ve yöneticilerini gözaltına aldıkları Rosa Kadın Derneği’nin Diyarbakır’ın Kayapınar ilçesindeki binasına da baskın düzenledi.

Söz konusu baskına ilişkin Twitter üzerinden açıklama yapan Rosa Kadın Derneği, “Derneğimize karşı yapılan bu hukuksuz uygulamayı asla kabul etmiyoruz. Kadına ve kadın mücadelesinin kazanımlarına yönelik erkek egemen sistemin baskı ve yok etme siyasetine boyun eğmeyeceğiz ve mücadelemize daha güçlü devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Dernek, “Tüm kadın kurumlarını Rosa’yla dayanışmaya çağırıyoruz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız derhal serbest bırakılsın” diye belirtti.

Diyarbakır’da 16 Mayıs’ta TJA öncülüğünde kadın örgütleri, kadınlara yönelik artan erkek şiddetine dikkat çekmek için insan zinciri oluşturmuştu.

Siyasetçiler de gözaltında

MA’nın haberine göre aynı operasyon kapsamında DBP’nin eski Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, HDP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) Üyesi Özlem Gündüz, HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanları Remziye Sızıcı ve Kasım Kaya, HDP üyesi Mehmet Ali Altınkaynak, HDP’li belediye meclis üyeleri ile Kürt siyasetçi Celal Yoldaş da gözaltına alındı.

Gözaltındaki belediye meclis üyeleri şöyle: Hüseyin Harman ve Gönül Aslan (Bağlar Belediyesi Meclis üyeleri Hüseyin Harman ve Gönül Aslan), Sevim Coşkun (Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Meclis üyesi), Nevriye Çur (Yenişehir Belediyesi Meclis üyesi)

Ayrıca gözaltına alınanlar arasında Diyarbakır Barış Anneleri Meclisi üyesi Havva Kıran’ın da olduğu öğrenildi. Risk grubunda olduğu belirtilen Kıran’ın aynı zamanda kalp ve tansiyon hastası.

Operasyon kapsamında gözaltına alınanların sayısının artabileceği belirtildi.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Spike Lee imzalı 'Da 5 Bloods'tan ilk fragman
Sonraki Haber
Tahliye edildiği gün yaşamını yitirdi