Ana SayfaGüncelMahmut Alınak hakkında tahliye kararı

Mahmut Alınak hakkında tahliye kararı

HABER MERKEZİ – Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’ın, müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliyesine karar verildi.

Kürt siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak’ın tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşması Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Yaklaşık 3 aydır tutuklu olan Alınak’ın tahliyesine karar verilirken, duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Alınak, 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

300 sayfalık iddianamenin büyük bir bölümü Alınak’ın yaptığı açıklamalar, telefon görüşmeleri ve yazdığı kitaplarda yer alan ifadelerden oluşuyor.

Alınak hakkında hazırlanan iddianamede, iki aile arasında yaşanan kavga sonrası aranması, yazdığı ‘Mehmet Tunç ve Bêkes’ kitabının gelirini Tunç ailesine bağışlaması ve Kürtçenin resmi dil olması için Birleşmiş Milletler’e başvurma girişimleri suç olarak gösteriliyor.

Previous post
CİSST raporu: Tutuklulara sadece iftar ve sahurda yemek veriliyor, temizlik ürünleri ücretli
Next post
Meteoroloji'den sıcak hava dalgası uyarısı