Ana SayfaGüncelMahmut Alınak’ın tahliyesine itiraz

Mahmut Alınak’ın tahliyesine itiraz

HABER MERKEZİ – Müebbet hapis cezası istemiyle tutuklu yargılandığı davanın ilk duruşmasında tahliye edilen Kürt siyasetçi Mahmut Alınak’ın tahliyesine itiraz edilerek, yeniden tutuklanması istendi.

Kürt siyasetçi, avukat ve yazar Mahmut Alınak, dün (13 Mayıs) Kars 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ilk duruşmada tahliye edilmişti.

Alınak’ın tahliye kararına savcılık itiraz etti.

Savcılık, Alınak’ın işlediği suçların katalog suçlarından olduğu ve bu nedenle tekrar tutuklanmasını istedi.

Alınak, 17 Şubat’ta çıkarıldığı mahkeme tarafından “Devletin topraklarının tamamını veya bir kısmını yabancı bir devletin egemenliği altına koymak, devletin birliğini bozmak, devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak, devletin bağımsızlığını zayıflatmak” iddiasıyla tutuklanmıştı.

Hakkında müebbet hapis cezası istemiyle iddianame düzenlenmişti.

300 sayfalık iddianamenin büyük bir bölümü Alınak’ın yaptığı açıklamalar, telefon görüşmeleri ve yazdığı kitaplarda yer alan ifadelerden oluşuyor.

Alınak hakkında hazırlanan iddianamede, iki aile arasında yaşanan kavga sonrası aranması, yazdığı ‘Mehmet Tunç ve Bêkes’ kitabının gelirini Tunç ailesine bağışlaması ve Kürtçenin resmi dil olması için Birleşmiş Milletler’e başvurma girişimleri suç olarak gösteriliyor.

Previous post
Covid-19 nedeniyle ertelenen Cannes Film Festivali'nin Resmi Seçkisi Haziran'da açıklanacak
Next post
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş hakkında ‘soruşturmaya yer yok’ kararı