Ana SayfaGüncelMHP’li yöneticilerden gazeteciye ölüm tehdidi

MHP’li yöneticilerden gazeteciye ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – İbrahim Gökçek’in cenazesine dönük tehditlere yorum yapan gazeteci Ömer Bölüm, MHP’li  yöneticiler ve parti sempatizanları tarafından ölümle tehdit edildi.

Gazeteci Ömer Bölüm, ölüm orucunun ardından yaşamını yitiren İbrahim Gökçek’in cenazesine dönük tehdit mesajlarına karşı yaptığı yorum nedeniyle MHP’li ilçe başkanları ve sempatizanları tarafından hedef gösterilerek tehdit edildi.

Kayseri Ülkü Ocakları Başkanı Serdar Turan, Gökçek’in cenazesinin Kayseri’ye getirilmesini ve cenaze töreni düzenlenmesini engelleyeceklerini söylemişti.

Onun bu tehditlerine karşı yorumda bulunan Bölüm’ün sosyal medya hesabına Ülkü Ocakları tarafından tehditler yağdı.

“Ceza almayacaklarını biliyorlar”

“Bunu bilinçli bir şekilde yapıyorlar. Çünkü ellerinde bulundurdukları iktidar gücünü kullanmak istiyorlar” diyen Bölüm, bütün bunların neticesinde saldırganların ceza almayacaklarını bildiklerini ifade etti.

Hedef gösterildiğini ve tehdit edildiğini yineleyen gazeteci, daha önce hedefteki bazı isimlerin saldırıya uğradığını hatırlatarak, “AKP ve MHP’nin kendi kitlelerine vermiş olduğu sınırsız yetkinin muhalif olan herkesi birer hedef haline getirdiğini” söyledi.

Bölüm, bu gruplar tarafından saldırıya uğrayan gazeteci, siyasetçi ve muhaliflerin hukuki olarak korunması bir yana bizzat polisler tarafından bilgi verilerek hedef gösterildiklerini savundu.

“Bilinçaltındaki Kürt düşmanlığı”

Bir kullanıcı tarafından, “Beyaz Reno İzmir’den yola çıkıyor. Ömer, uyuyor musun?” sözleriyle tehdit edildiğini belirten Bölüm, 90’ları hatırlattı:

“‘90’lı yıllarda Kürt illerinde dolaşan ve kaçırılan ve daha sonra bir daha haber alınamayan binlerce Kürdün bilinen tek faili Beyaz Toros diye adlandırılan eski Renault marka araçlar, faşistlerin tehditlerinde en çok kullandığı sözlerden bir tanesi. Bu bilinçaltlarında yatan Kürt düşmanlığının en iyi örneğidir.”

Gökçen’in cenazesine saldırılar

Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek, 323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılmış ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybetmişti.

Gökçek’in Gazi Cemevi’ne götürülen cenazesi için düzenlenmek istenen törene izin verilmemişti. Töreni engelleyen polis, plastik mermi ve gaz bombaları kullanarak Cemevi’ne girmişti.

Aralarında avukat ve Grup Yorum üyelerinin de bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alınmış, ailesi tarafından defnedilmek üzere Kayseri’ye götürülecek Gökçek’in cenazesi zorla Cemevi’nden çıkarılmıştı.

Gökçek’in polisler tarafından zorla çıkarılan cenazesi gece saatlerinde Kayseri’ye ulaşmıştı.

Bu kez de Başakpınar ilçesinde toplanan ırkçı bir grup defin işleminin Kayseri’de yapılmamasını istemediğini söyleyip, cenazeyi topraktan çıkarıp yakmakla tehdit etmişti.

Tehdit eden isimlerden biri de “gömdürmeyiz” diyen Kayseri Ülkü Ocağı Başkanı Serdar Turan’dı. Turan daha sonra MHP lideri Devlet Bahçeli’nin talimatıyla görevden alındığını duyurmuştu.

Previous post
Mardin'de tarihi bölgede RES'e onay
Next post
TÜİK, salgından önceki son rakamları açıkladı: İşsizlik Şubat'ta azaldı