Ana SayfaGüncelNedeni beyanları: Demirtaş’a yeni soruşturma

Nedeni beyanları: Demirtaş’a yeni soruşturma

HABER MERKEZİ – Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında, mahkemedeki beyanlarını gerekçe göstererek yeni bir soruşturma başlattı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 15 Ocak’ta Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmada, yazılı savunmasındaki ifadeleri gerekçesiyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık, Demirtaş’ın duruşmada “Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. Yargı önünde hesap vereceksiniz” şeklinde sarf ettiği sözlerini soruşturmaya gerekçe olarak gösterdi.

Ayrıca başsavcılık, Demirtaş’ın 15 Ocak’ta Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderdiği yazılı savunmasının çözüm tutanaklarını istedi.

Soruşturma kapsamında “Demirtaş Savunma” isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımlar da dosyaya eklendi.

Demirtaş’ın avukatlarından Mahsuni Karaman, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Yargı önünde hesap vereceksiniz beyanına ‘terör’ soruşturması açıldığını da gördük, şükür! Tekrar edelim o vakit bu soruşturma için de yargı önünde hesap verecekler” dedi.

Selahattin Demirtaş, soruşturma gerekçesi yapılan beyanlarında şunları söylemişti:

“Benimle ilgili operasyonun yürütücüsü Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı. İki tutuklamayı bizzat örgütleyerek. İkinci tutuklamamın nasıl yapıldığının bütün detaylarını biliyorum. Başsavcı Yüksel Kocaman ve yardımcısı. Haklarında suç duyurusu yaptık. Senin o güvendiğin Saray’dan büyük Allah var Yüksel Kocaman. Devran dönüyor, halk var. Sandık kurulduğunda güvendiğin dağlara kar yağacak. Bunların hepsinin hesabını yargı önünde vereceksiniz.”

Demirtaş’a sekiz yıl önceki konuşmalarından yeni dava




Önceki Haber
Başakşehir'de fabrikada patlama: Biri mülteci iki işçi öldü
Sonraki Haber
Batman’da 'sürgün protestosu'nda gözaltına alınanlar serbest