Ana SayfaGüncel“Nusaybin’de çocuklara şiddet uygulayan polis tutuklanmalı”

“Nusaybin’de çocuklara şiddet uygulayan polis tutuklanmalı”

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de çocukları havaya ateş açarak kovalayan polisin açığa alındığı duyurulmuştu. Bir açıklama yapan HDP Sözcüsü Ebru Günay, polisin görevden alınmasının yeterli olmadığını, bunun bir ‘cezasızlık zırhı’ olduğunu belirterek, tutuklanması çağrısı yaptı.

Nusaybin’de polislerin oyun oynayan çocukları havaya ateş açarak kovalaması ve engelli bir çocuğu tartaklamasına ilişkin Mardin Emek ve Demokrasi Güçleri bir açıklama yaptı.

KESK şube binasında yapılan açıklamaya, HDP Sözcüsü ve Mardin Milletvekili Ebru Günay ile sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı.

Kolluk güçlerinin cezasızlığı bir zırh olarak görüp, işkence ve kötü muameleye teşvik edildiğini söyleyen HDP Mardin İl Eşbaşkanı Salih Kuday, polisler hakkında cezai işlemin uygulanmasını istedi.

HDP Sözcüsü Ebru Günay da, “AKP hükümetinin cezasızlık zırhlı ile güvence verdiği polisler maalesef bu topraklarda Kürt çocuklarına, Kürt kadınlarına, Kürt gençlerine şiddet uygulamaya devam ediyor” dedi.

Yaşananlardan da “AKP’nin Kürt düşmanlığının sonucudur” diyerek hükümeti sorumlu tuttu.

Nusaybin’de çocuklara şiddet uygulayan polisin, tepkilerin ardından açığa alındığı açıklanmıştı. Günay, “Açığa alınmanın başka bir ödüllendirme biçimi olduğunu, bir cezasızlık zırhı olduğunu, kamuoyundaki tepkileri minimalize etme hali olduğunu biliyoruz” dedi.

Yetkililere açık suç duyurusu yaptıklarını belirten Günay, “Görevden almanın yetmediğini, şiddet uygulayan polisin tutuklanması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz” diye belirtti.

Günay, hukuki sürecin takipçisi olacaklarını vurguladı.

Previous post
Piroğlu: İktidar engellilere yardımı 'sadaka' olarak görüyor
Next post
Şerzan Kurt Öykü Yarışması’na başvurular başladı