Ana SayfaGüncelNusaybin’de polis çocukları silahla kovaladı, açığa alındı

Nusaybin’de polis çocukları silahla kovaladı, açığa alındı

HABER MERKEZİ – Nusaybin’de bir polisin, evlerinin önünde oynayan çocukları korkutmak için havaya ateş açtığı, ardından da küçük bir çocuğu kolundan tutarak zorla götürdüğüne dair görüntüler ortaya çıktı. Görüntülerdeki polisin açığa alınarak, olayla ilgili soruşturmanın başlatıldığı duyuruldu.

24 Nisan Cuma günü Mardin’de sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanması sırasında, Nusaybin ilçesine bağlı Fırat Mahallesi’nde devriye görevindeki polisin, Toplu Konut 7. Etap’a girerek bahçedeki çocukları kovaladığı görüntüler ortaya çıktı.

Mahalle sakinlerinin çektiği görüntülerde, polis, bağırışların yanı sıra havaya ateş açarak, bahçeye çıkan çocukları kovaladığı görülüyor.

Polisin ateş açmasının etkisiyle çocuklar korkuyla binalara kaçarken, zihinsel engelli olduğu belirtilen 8 yaşındaki bir çocuğun kolundan tutularak zorla götürülmek istendiği de kameralara yansıyor.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan haberde zırhlı aracın olduğu bölgeye götürülen çocuğa hakaret edildiği de belirtildi.

Polis açığa alındı

Görüntülerin sosyal medyada yayılması ve tepki çekmesi sonrası Nusaybin Kaymakamlığı’ndan olaya dair açıklama geldi.

Devriye görevindeki polislere taş atıldığı iddia edilen açıklamada, “Ekip aracından inen görevli polis memuru taş atan grubu dağıtmak saikiyle havaya 1 el ateş ederek kalabalığı dağıtmak istemiş ancak uygun olmayan ve tasvip edilemeyecek bir şekilde çocukların bulunduğu ortamda havaya ateş açmıştır” denildi.

Söz konusu polisin görevden alındığı ve soruşturma başlatıldığı bildirildi.

Previous post
Canlı Blog | Türkiye'de Covid-19'a ilişkin son gelişmeler
Next post
Salgını 'gecikmeli olarak yaşayan' ülke: Rusya