Ana SayfaCezaevleriÖlüm orucundaki avukat Ebru Timtik için Yargıtay’a başvuru

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik için Yargıtay’a başvuru

HABER MERKEZİ – “Adil yargılanma” talebiyle avukat Aytaç Ünsal’la birlikte cezaevinde ölüm orucunda olan avukat Ebru Timtik’in sağlık durumunun kötüleşmesi üzerine tahliyesi için Yargıtay’a başvuru yapıldı.

Tutuklu avukatlardan Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal “adil yargılanma” talebiyle ölüm orucunda.

Burhaniye T Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Ünsal açlık grevinin 63’üncü, Silivri 9 No’lu Cezaevi’ndeki Timtik ise 94’üncü gününde eylemlerini ölüm orucuna çevirmişti.

Timtik 139 gündür, Ünsal ise 108 gündür eylemlerini sürdüyor.

Ölüm orucundaki avukat Ebru Timtik’in cezaevinden tahliye edilmesi için avukatları Yargıtay 16. Ceza Dairesi’ne başvurdu.

Cumhuriyet’ten Seyhan Avşar’ın haberine göre başvuru dilekçesinde, Timtik’in sağlığının kötüye gittiği, Covid-19 salgını nedeniyle cezaevi koşullarının yaşamsal risk oluşturduğu belirtildi ve “Yarın çok geç olabilir. Yaşamı geri getirmek mümkün değil” vurgusu yapıldı.

Ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal

2017 yılında aralarında Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) ve Halkın Hukuk Bürosu (HHB) üyesi avukatlar bürolarına yapılan polis baskını sonucu gözaltına alınarak tutuklanmıştı.

Yargılama sonucunda mahkeme, 18 avukata “örgüt üyeliği” ve “örgüt yöneticiliği” iddialarıyla toplam 159 yıl 1 ay 30 gün hapis cezası vermişti.

Avukat Ebru Timtik de “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 13 yıl 6 ay, avukat Aytaç Ünsal’a ise 10 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

İstinaf Mahkemesi’nce onanan dosya şu an Yargıtay’da.

Gökçek, Bölek ve Koçak yaşamını yitirmişti

Diğer yandan Grup Yorum üyeleri Helin Bölek ve İbrahim Gökçek, konser yasaklarının sonlandırılması, tutuklu üyelerinin serbest bırakılması ve İdil Kültür Merkezi üzerindeki baskılara son verilmesi talepleriyle ölüm orucundaydı.

Bölek 3 Nisan’da, eyleminin 288’inci gününde yaşamını yitirmişti.

Temel taleplerden olan konser yasağının kaldırılacağına dair verilen söz üzerine Gökçek ise ölüm orucuna eyleminin 323’üncü gününde, 5 Mayıs’ta ara vermiş, ardından hastaneye kaldırılmıştı.

Ancak Gökçek, 7 Mayıs’ta tedavi gördüğü hastaneye yaşamını yitirmişti.

Mustafa Koçak da “adil yargılanma” talebiyle tutuklu bulunduğu Şakran 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde sürdürdüğü ölüm orucu eyleminin 297’nci gününde, 24 Nisan’da yaşamını yitirmişti.


Avukatın emeği mi, ölümü mü? – Tennur Koyuncuoğlu

Previous post
Filistin, İsrail ve ABD ile yapılan tüm anlaşmalardan çekildi
Next post
Meteoroloji uyardı: Sağanak geliyor, sıcaklık düşüyor