Ana SayfaGüncelOrhan Kemal Roman Armağanı “Bir Dava” ile Ayhan Geçgin’in

Orhan Kemal Roman Armağanı “Bir Dava” ile Ayhan Geçgin’in

HABER MERKEZİ – Ayhan Geçgin, beşinci romanı “Bir Dava” ile 49. Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görüldü.

Ayhan Geçgin, Mart 2019 tarihinde Metis etiketiyle yayımlanan “Bir Dava” adlı romanıyla 49. Orhan Kemal Roman Armağanı’nı kazandı.

Orhan Kemal Kültür Merkezi’nden yapılan basın açıklamasında, Seçiciler Kurulu seçimini şöyle gerekçelendirdi:

“Orhan Kemal Roman Armağanı Seçiciler Kurulu, Ayhan Geçgin’in Bir Dava romanını, Türkiye’de derin işleyişe sahip hukuksuzluk, keyfilik, belirsizlik ve öngörülemezlik olgularını çok yerinde karakterlerle son derece güçlü bir olay örgüsü, anlatım, dil ve roman tekniğiyle birleştirmesi, Türkiye’nin yakın tarihindeki yargılamaların ve hukuksuzluk örneklerinin, bunun sürdürülmesi ve yeniden üretilmesi için bir zamanlar bütün gücüyle çalışan kudretli güçlerin ve ülkede yaşanan bütün hukuksuzluk ve adaletsizliklere karşı bürokratik/sınıfsal bağışıklığının nasıl ters yüz olduğunu çok güçlü olay ve diyaloglarla anlatması, Orhan Kemal’in gerçekçiliğine hem karakterler, hem olay örgüsü ve hem de toplumsal meseleler açısından yakın durması nedeniyle 2020 yılı, 49. Orhan Kemal Roman Armağanı’na değer görmüştür.”

Ayhan Geçgin 1970 İstanbul doğumlu. ODTÜ Felsefe bölümünü bitirdi. İstanbul’da yaşıyor.

Geçgin’in diğer kitapları ise şöyle: Kenarda (2003), Gençlik Düşü (2006), Son Adım (2011) ve Uzun Yürüyüş (2015)


Orhan Kemal Roman Armağanı’na layık görülen Ayhan Geçgin’in “Bir Dava” adlı romanından tadımlık bir bölümü BURADAN okuyabilirsiniz.



Önceki Haber
Kazım Öz imzalı 'Zer' filmi erişime açıldı
Sonraki Haber
AKP Kozluk Belediye Meclis üyesi silahlı saldırıda yaşamını yitirdi