Ana SayfaDünyaPakistan’da düşen uçaktan iki kişi dışında kurtulan olmadı

Pakistan’da düşen uçaktan iki kişi dışında kurtulan olmadı

HABER MERKEZİ – Pakistan’ın Karaçi kentinde yerleşim alanına düşen yolcu uçağında 97 kişi yaşamını yitirdi. Sadece iki kişinin sağ kurtulduğu bildirildi.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait Airbus A320 tipi yolcu uçağı, dün öğle saatlerinde Cinnah Uluslararası Havaalanı’na inişinden kısa bir süre önce bir yerleşim bölgesine düştü.

91 yolcu ve sekiz mürettebat taşıyan uçak, ülkenin doğusundaki Lahore’den güneyindeki Karaçi kentine gidiyordu.

Sindh Eyaleti Sağlık Bakanlığı, enkazdan tüm yolcu ve mürettebatın çıkarıldığını açıkladı.

Şu ana kadar hayatını kaybeden 97 kişiden 19’unun kimlik teşhisinin yapılabildiği bildirildi.

99 kişiyi taşıyan uçaktan iki kişi ise sağ kurtarıldı.

Sağ kurtulan yolcuların Pencap Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Zafar Masud ve mühendis olduğu belirtilen Muhammed Zubeir isimli kişiler olduğu açıklandı.

Uçağın düştüğü yerleşim alanında yaşanan can kaybı ve yaralanmalara yönelik ise henüz bir açıklama yapılmadı.

Fotoğraf: AFP

Pakistan Uluslararası Havayolları İcra Başkanı Arshad Malik, pilotun düşüşten kısa bir süre önce kule ile irtibata geçtiğini ve teknik bir sorun bildiriminde bulunduğunu söyledi.

Malik, pilot ile kule arasındaki görüşmenin uçağın motorundaki bir arızaya işaret ettiğini kaydetti.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, kendisini “şok ettiğini ve çok üzdüğünü” söylediği kazanın derhal soruşturulacağını söyledi.

Birçok binanın yıkıldığı, çok sayıda bölge sakininin de yaralandığı uçak kazası, Pakistan hükümetinin Covid-19 salgını nedeniyle durduduğu yurtiçi hava trafiğini yeniden açmasından bir hafta sonra meydana geldi.

Uluslararası uçuşlar ise salgın nedeniyle Mayıs sonuna kadar askıya alınmış durumda.

Pakistan’da 2010’da özel havayolu şirketi Airblue’ya ait bir uçağın başkent İslamabad yakınlarında düşmesi sonucu uçaktaki 152 kişi hayatını kaybetmişti. Bu, ülkenin tarihindeki en fazla can kaybının yaşandığı uçak kazasıydı.

2012’de de Bhoja Air’a ait Boeing 737-200 tipi bir uçak, kötü hava nedeniyle Rawalpindi’de inişe geçtiği sırada düşmüş, uçaktaki 121 yolcu ve altı mürettebat yaşamını yitirmişti.

2016’da ise Pakistan Uluslararası Havayolları’nın bir uçağı, ülkenin kuzeyinden İslamabad’a doğru uçarken alev almış ve kaza sonucu 47 kişi hayatını kaybetmişti.


Karınca, AFP, BBC, DW



Önceki Haber
81 ilde dört günlük sokağa çıkma kısıtlaması başladı
Sonraki Haber
Kazım Öz imzalı 'Dûr' filmi erişime açıldı