Ana SayfaDünyaPakistan’da yolcu uçağı yerleşim bölgesine düştü

Pakistan’da yolcu uçağı yerleşim bölgesine düştü

HABER MERKEZİ – Pakistan’da 99 kişi taşıdığı belirtilen bir yolcu uçağı, Karaçi kentinde yerleşim bölgesine düştü. Kazanın nedeni henüz bilinmiyor ancak pilotun hava trafik kontrol kulesine, “uçağın teknik sorunları olduğunu” söylediği açıklandı.

Pakistan Uluslararası Havayolları’na ait Airbus 320 serisi yolcu uçağı Jinnah Uluslararası Havaalanı’na inmesine 1 dakika kala, ülkenin en büyük şehri olan 20 milyon nüfuslu Karaçi’de yerleşim bölgesinin üzerine düştü.

Kaza, ülkede Covid-19 salgını yüzünden durdurulan ticari uçuşların yeniden başlamasından birkaç gün sonra meydana geldi.

Reuters, düşen yolcu uçağında 99 kişinin bulunduğu bilgisini paylaştı. Bunlardan 91’inin yolcu, sekizinin mürettebat olduğu bildirildi.

66 kişi hayatını kaybetti

Sindh Eyaleti Sağlık Bakanlığı kaza yerinden şu ana kadar 76 cesedin çıkarıldığını ancak hayatını kaybedenlerin yolcu mu, mahalle sakini mi olduğunun henüz belirlenemediğini açıkladı.

Düşen uçaktan şu ana kadar üç kişinin sağ kurtulduğu, bunlardan birinin uçak yolcularından Bank of Punjab Genel Müdürü Zafer Mesud olduğu açıklandı.

Uçağın düştüğü noktadan kara dumanlar ve alevler yükselirken, bölgeye çok sayıda itfaiye ve arama-kurtarma ekibi sevk edildi.

Çevrede yaşayanlar panikle sokağa fırlarken çok sayıda bina kullanılamaz hale geldi.

 

Soruşturma başlatıldı

Uçak ilk belirlemelere göre teknik bir arızadan dolayı düştü. Pakistan Uluslararası Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Arshad Malik, pilotun hava trafik kontrol kulesine, “uçağın teknik sorunları olduğunu” söylediğini açıkladı.

Malik ayrıca uçağın binaların direkt üzerine değil bir sokağa düştüğü için yerleşim alanındaki hasarın daha az olduğunu da ifade etti.

Pakistan Başbakanı Imran Khan, kurtarma ekipleri ve PIA yetkilileriyle irtibat halinde gelişmeleri takip ettiğini dile getirerek kazayla ilgili soruşturma başlattıklarını bildirdi.

Previous post
HDP: Kaldırıma gömülen iktidarın vicdanı, insanlığıdır
Next post
Cami hoparlörlerinden müzik yayını soruşturmasında bir tutuklama