Ana SayfaÇalışma YaşamıSahra hastanesindeki işçiler: Salgına karşı önlem yok, hayatımız riske atılıyor

Sahra hastanesindeki işçiler: Salgına karşı önlem yok, hayatımız riske atılıyor

HABER MERKEZİ – Sahra hastanelerinin inşaatında çalışan işçiler, salgına yönelik hiçbir önlemin alınmadığını ve bazı arkadaşlarında virüs belirtisi olduğunu söyledi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Atatürk Havalimanı ve Sancaktepe’deki bir yere bin yataklı hastane yapılacağını duyurması sonrası, hastane yapımı için çalışmalar sürüyor.

Yapımını Rönesans Medikal Holding’in üstlendiği hastanelerin inşaatı için özel izinle İstanbul’a getirilen binlerce işçi ise Corona virüsü salgınına karşı hiçbir önlem alınmadan çalıştırılıyor.

Mezopotamya Ajansı’ndan Naci Kaya ile Mehmet Aslan’a konuşan, Atatürk Havalimanı’nda yapılan hastane inşaatında çalışan ve işini kaybetme kaygısı taşıdığı için ismini vermek istemeyen işçiler, inşaatta yaklaşık 5 bin kişi çalıştıklarını anlattı.

Yüzlerce işçinin maskesiz bir şekilde hijyenik olmayan yemekhane sırasında bekletildiğini belirten işçiler, birkaç işçinin ise Covid-19 belirtileri gösterdiği için hastaneye kaldırıldığını ve birkaç işçi arkadaşlarının da işveren tarafından memleketlerine geri gönderildiğini söyledi.

İşçiler, şirket tarafından belirlenen Avcılar, Beylikdüzü ve Şişli’de bulunan öğrenci yurtlarındaki odalarda beşer, altışar kişiyle kaldıklarını ifade etti.

İki gün önce kaldıkları yurtta bir işçinin Covid-19 belirtileri gösterdiğini kaydeden işçiler, söz konusu kişilerin bilmedikleri bir yerde karantina altına alındığını dile getirdi.

Ayrıca başka bir işçinin de virüs belirtisi gösterdiği için şirket sahipleri tarafından test yapılmak üzere götürüldüğü bilgisini veren işçiler, arkadaşlarının nerede olduğunu sorduklarında yetkililerin, “Ailevi sorunları olduğu için işten ayrıldı” dediğini aktardı.

‘Başkalarının hayatını kurtarırken, hayatlarımız riske atıyorlar’

Hastanenin belirtilen sürede yetiştirilmesi için ilk günlerden bu yana fazla mesaiye zorlandıklarını dile getiren işçiler, sonraki günlerde ise mesainin “Aba altından soba gösterme” anlayışıyla yüz yüze kaldıklarını ifade etti.

Yaşanan durumdan kaygı duyduklarını söyleyen işçiler, buna karşı yetkililerin kendilerine, “Kimse duymasın. Milleti uyandırma” dediğini aktardı.

İşçiler, “Yaşamamızın böylesi bir tehlike altında olduğu bir ortamda çalışmak istemiyoruz. Başkalarını hayatlarını kurtarmak için, bu hastaneleri inşa ettiklerini söylüyorlar. Ama başkalarının hayatını kurtarırken, hayatlarımız riske atıyorlar” ifadelerini kullandı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İHD: Emniyet Nusaybin'deki şiddeti meşrulaştırıyor, polis cezalandırılmalı
Sonraki Haber
Çavdar Tarlası ve Berivanlar – Mithat Sancar