Ana SayfaDünyaSalgının başından bu yana bir günde görülen en yüksek vaka

Salgının başından bu yana bir günde görülen en yüksek vaka

HABER MERKEZİ – Dünya Sağlık Örgütü, dünya genelinde son bir günde 106 bin Corona virüs vakası bildirildiğini açıkladı. Bu, salgın başladığından bu yana bir günde görülen en yüksek rakam.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, dünya genelinde son 24 saatte 106 bin Corona virüsü vakası bildirildiğini açıkladı.

Ghebreyesus, örgütün İsviçre’nin Cenevre kentindeki merkezinde, video konferans yöntemiyle düzenlediği basın toplantısında konuştu.

Sadece 1 günde görülen 106 bin Corona virüs vakası için, “Salgın başladığından bu yana bir günde görülen en yüksek rakam. Bu salgında gideceğimiz daha uzun bir yol var” değerlendirmesi yaptı.

Ghebreyesus, bu vakaların neredeyse üçte ikisinin dört ülkeden bildirildiğine dikkati çekti.

Özellikle düşük ve orta gelirli ülkelerde artan vaka sayısı konusunda endişe duyduklarını vurgulayan Ghebreyesus, Dünya Sağlık Örgütü’nün tedarik zincirinin açık kalması, sağlık çalışanları ve hastalara tıbbi malzeme ulaştırılması konusunda üye ülkeleri desteklemeye devam ettiğini söyledi.

Soruşturma kararı

Öte yandan Ghebreyesus, “Covid-19 salgının küresel çapta ele alınışı ve DSÖ’nün pandemideki rolünü inceleyecek bir soruşturma başlatılması kararı”na dair de konuştu.

Bundan ‘memnuniyet duyduğunu’ dile getiren Genel Direktör, “Bu uygulanırsa hem insan hayatını hem de geçim kaynaklarını koruyan daha tutarlı, eşgüdümlü ve daha adil bir karşılık sağlayacaktır” dedi.

“Hesap verebilirlik” ilkesine bağlı olduklarının altını çizen Ghebreyesus, yaptıkları icraatlara ilişkin örgütün zaten düzenli olarak raporlar hazırladığını söyledi.

Ghebreyesus, “Dünya Sağlık Örgütü’nün herkesten daha fazla hesap verebilirlik çağrısında bulunduğunu defalarca söyledim” ifadesini kullandı.


Dünya Sağlık Örgütü’ne uluslararası soruşturma


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Darp edilerek gözaltına alınan HDP'liler serbest
Sonraki Haber
Hindistan ve Bangladeş’te şiddetli fırtına can alıyor