Ana SayfaGüncelSarısu Pehlivan: Gökçek’in yaşam hakkını savunmaktan daha doğal ne olabilirdi ki

Sarısu Pehlivan: Gökçek’in yaşam hakkını savunmaktan daha doğal ne olabilirdi ki

HABER MERKEZİ – Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medyada yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek hakkında soruşturma başlatılan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan, hükümete yakın basın kuruluşlarının kendisini hedef gösterdiğini belirterek, “Birileri hedef gösterdi ve HSK harekete geçti. Böyle hukuk olur mu?” dedi.

Hakimler ve Savcılar Kurulu (HSK), 323 gün süren ölüm orucuna 5 Mayıs’ta ara verdikten sonra yoğun bakıma kaldırılan ve 7 Mayıs’ta hayatını kaybeden Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek için sosyal medyada paylaşım yapan hakim Ayşe Sarısu Pehlivan hakkında inceleme başlatmış, İzmir Başsavcılığı da soruşturma açmıştı.

“Türküler kimseye zarar vermez.#ibrahimgokcekyasamalıdır” ifadelerini kullanması soruşturma gerekçesi yapılan Sarısu Pehlivan, Twitter’dan Türkiye’de yaşam hakkını savunan mesajlar paylaştığını belirterek bu mesajlar nedeniyle hakkında inceleme başlatılmasının “Türkiye’de kurulu nefret düzenine ve linç rejimi” olarak nitelendirdiği ortamdan kaynaklandığını dile getirdi.

“Öyle bir nefret düzeni yaratılmış ki, tüm siyasetçiler kendi saflarını bu düzen aracılığıyla sıklaştırmaya çalışıyor. Yaşadığımız olaylar tamamen Türkiye’de bir nefret düzeninin hakim olduğunu gösteriyor. Bu nefret, her yerde, herkesin ağzında kendisi gibi düşünmeyeni, kendisi gibi olmayanı tamamen bir suçlama ve ezip geçme şeklinde bir durum ortaya çıkarttı. Bu dilin tabii ki sonuçları gerçekten çok ağır ve geri dönülmez yaralar açmakta, biz hukuk devleti olmak zorundayız.”

DW Türkçe’den Hilal Köylü’ye konuşan Sarısu Pehlivan, hem ölümünden önce hem de sonrasında Gökçek hakkında paylaşımda bulunduğunu belirterek, “Ben herkes için yaşam hakkını savunurum. Bu, anayasal bir haktır ve hukukçular tarafından da savunulmak zorundadır” dedi.

Gökçek’in konser yasaklarının son bulması için ölüm orucuna girdiğini hatırlatan Sarısu Pehlivan, “Bir insanın kendisini ölüme mahkum etmesi, ölüme yatırması bende ciddi travma yaratmıştı. Bir sanatçıydı Gökçek. Onun yaşam hakkını savunmaktan daha doğal, daha hukuki ne olabilirdi ki” ifadelerini kullandı.

Sarısu Pehlivan, paylaşımları sonrası Twitter’da iftira ve hakaretlere maruz kaldığını, Sabah, Takvim gazeteleri ve A Haber gibi hükümete yakın medya organlarının kendisini hedef gösteren haberlere imza attığını söyledi.

Hakim, HSK’nin bu haberlerin ardından kendisi hakkında inceleme başlatmasını da “Birileri hedef gösterdi ve HSK harekete geçti. Böyle hukuk olur mu?” sözleriyle eleştirdi.

Ölüm tehditlerine işlem yapılmadı

Ayşe Sarısu Pehlivan sosyal medyada kendisini ölümle tehdit edenler hakkında hiçbir hukuki işlem yapılmadığına da dikkat çekti.

Sarısu Pehlivan, yazar Sevda Noyan’ın bir televizyon kanalında “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür” sözleri ile Fatih Tezcan’ın Youtube kanalında “Bir daha sokağa çıkarsak kimleri toplayacağız, listelerden haberiniz var mı sizin, ailenizi nasıl koruyacaksınız” sözleri hakkında hukuki işlem yapılmadığına da işaret etti.

Yapılan haksızlığa dikkat çeken Sarısu Pehlivan, “Bir yanda benim yaşam hakkını savunan mesajlarım, bir yanda ölüm tehditli, fişlemeli mesajlar. Lütfen herkes hukuku istesin ve hukuku dilesin. Bunun mücadelesini versin. Ben hukuk mücadelemden vazgeçmeyeceğim” dedi.




Önceki Haber
Ildikó Enyedi imzalı “Benim 20. Yüzyılım” filmi erişime açılıyor
Sonraki Haber
Sigaradan alınan vergiye yüzde 17 zam