Ana SayfaGüncelSevda Noyan ifade verdi

Sevda Noyan ifade verdi

HABER MERKEZİ – Katıldığı bir televizyon programında, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür” sözleri nedeniyle hakkında soruşturma başlatılan Sevda Noyan ifade verdi.

Ülke TV’de sarf ettiği şiddet içerikli sözleri nedeniyle Sevda Noyan, hakkında soruşturma başlatılmıştı.

Soruşturma kapsamında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı da Noyan’a ifade vermesi için tebligat göndermişti.

Avukatıyla birlikte bugün Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ne giden Noyan, Basın Suçları Soruşturma Bürosu’na ifade verdi.

Ne olmuştu?

Sevda Noyan, 8 Mayıs’ta yazar Esra Elönü’nün sunduğu ‘Arafta Sorular’ adlı programında 15 Temmuz 2016’da gerçekleşen darbe girişimiyle ilgili sözleri yüzünden tepki çekmişti.

Noyan, “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi manevi olarak. Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır” demişti.

RTÜK’ün CHP kontenjanından seçilen üyesi İlhan Taşcı Noyan’ın sözlerini kurulun gündemine taşıyacağını açıklamış, ancak RTÜK gündeminde görüşülmemişti.

Bu nedenle eleştirilen Şahin, hiçbir kanal arasında ayrımcılık yapmadığını savunmuş; Ülke TV ve Sevda Noyan konusunda RTÜK’ün sonraki toplantıları için rapor hazırlanacağını söylemiş, “Darbeyi övenlerin karşısında söylenenleri biz cezalandırmak gibi bir pozisyonda değiliz. Çok büyütülecek bir konu değil” sözlerini sarf etmişti.

Bu sözlere gelen tepkilerin ardından bir açıklama yapan Şahin, sözlerinin çarpıtıldığını savunarak, “Sevda Noyan’ın söylemleri kamu vicdanını derinden yaralamıştır, uzman raporu gündeme geldiğinde gereği yapılacaktır” demişti.




Önceki Haber
İmamoğlu'ndan Soylu hakkında suç duyurusu
Sonraki Haber
Taylan Kulaçoğlu tutuklandı