Ana SayfaGüncelSevda Noyan’ın tehditler savurduğu program RTÜK gündemine getirilmedi

Sevda Noyan’ın tehditler savurduğu program RTÜK gündemine getirilmedi

HABER MERKEZİ – Sevda Noyan’ın, “15 Temmuz kursağımızda kaldı” deyip, muhalif komşularını öldürmekle tehdit ettiği program RTÜK’ün gündemine alınmadı. RTÜK Başkanı Şahin de Noyan’ın Ülke TV’deki sözleri için “Büyütülecek bir konu değil” dedi.

Sevda Noyan’ın “Cebimde listem hazır. Ailemiz en az 50 kişiyi götürür” diyerek tehditler savurduğu Ülke TV’deki program RTÜK gündemine alınmadı.

Konuya dair açıklamayı RTÜK’ün CHP’li üyesi İlhan Taşçı, Twitter hesabı üzerinden yaptı.

Taşçı, Ülke TV’de Esra Elönü’nün sunduğu Arafta Sorular programında muhalif komşularını öldürmekle tehdit eden Sevda Noyan’ın RTÜK toplantısı gündemine alınmadığını söyledi.

CHP’li Taşçı, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in “mazeret” bildirerek dünkü olağan üst kurul toplantısına katılmadığını bildirdi.

RTÜK Başkanı’na göre ‘Noyan olayı çok büyütülecek bir konu değil’

Dünkü toplantıya katılmayan RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün katıldığı bir canlı yayında Sevda Noyan’ın Ülke TV’deki sözleri için “Büyütülecek bir konu değil” dedi.

Ülke TV ile ilgili raporların üst kurula geleceğini söyleyen Şahin, “Bizi ilgilendiren tarafı yayıncılık ilkeleriyle ilgili bir aykırılık var mı, yok mu… Ancak verilecek bir müeyyide varsa, bu müeyyidenin bir darbe sevicilerini, darbeyi övenleri sevindiren ve onları gülümseten bir ceza olmaması gerektiğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Üst kurul da bunu, daha önce yaptığımız gibi vicdanlarımızla oturup bir karar vereceğiz. Bu kararı da bütün kamuoyuna ilan edeceğiz. Çok büyütülecek, töhmet altında bırakılacak bir konu değil.”

Sevda Noyan 3 Mayıs’taki programda “15 Temmuz kursağımızda kaldı, istediklerimizi yapamadık. Bizim aile 50 kişiyi götürür. Biz çok donanımlıyız maddi ve manevi olarak (…) Bizim sitede halen 3-5 kişi var, benim listem hazır. Bu ülkede kim darbe yapıyorsa karşısındayım, elime ne geçiyorsa hakkımı savunurum” demişti.




Önceki Haber
Antep’teki fabrikalarda 118 işçi Covid-19'a yakalandı
Sonraki Haber
Konut satışları Nisan’da sert geriledi: Düşüş yüzde 55