Ana SayfaEğitimSınavların ertelenmesi için yaklaşık 18 bin imza toplandı

Sınavların ertelenmesi için yaklaşık 18 bin imza toplandı

HABER MERKEZİ – Eğitim Sen’in YKS ve LGS sınavlarının Covid-19 salgınının tamamen bitene dek ertelenmesi için başlattığı imza kampanyasında 17 bin 964 imza toplandı. Toplanan imzaların ilgili kurumlara verileceği açıklandı.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen), 20 Haziran tarihinde yapılacak olan Lise Geçiş Sınavı (LGS) ve 27-28 Haziran tarihinde yapılacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nın (YKS) ertelenmesi için başlattığı imza kampanyasını sonlandırdığını duyurdu.

Eğitim Sen’den yapılan açıklamada, 8 Mayıs’ta change.org üzerinde başlatılan kampanyada yaklaşık 18 bin imza toplandığı belirtildi.

Başlatılan imza kampanyasını sonlandırdığını yazılı bir açıklama ile duyuran Eğitim Sen, “Salgından kaynaklı üniversitelerin ve okulların kapalı olduğu bir dönemde, sınırlı sürede devam eden kampanyamıza 17 bin 964 yurttaş imza atarak destek vermiştir. Dönemin özellikleri ve sınırlılıkları dikkate alındığında katılım sayısının oldukça anlamlı olduğunun altının çizilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Kampanyanın amacının risk oluşturacak sınavların ertelenmesi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, kampanyanın sonuçlarının ise gerekli kurumlara iletileceği belirtildi.

Açıklamanın sonunda “Kampanyaya katılanların verdiği mesaj çok açıktır; öğrencilerimizin eğitim hakkı ve sağlıkları için Haziran ayında yapılması planlanan tüm sınavlar salgın tamamen bitene ve sınavların yapılabileceği bilim insanları tarafından açıklanana dek ertelenmelidir” ifadelerine yer verildi.




Önceki Haber
Gerekçe 'Kürtçe' olması: HDP'nin önergeleri işleme alınmadı
Sonraki Haber
AİHM kararının ardından Avrupa Konseyi'nden çağrı: Osman Kavala derhal serbest bırakılmalı